Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Karsan’dan Amerika’ya Otobüs

Karsan’dan Amerika’ya Otobüs
12 Mayıs 2016 - 17:01 'de eklendi ve 3161 kez görüntülendi.

İETT ihalesinden sonra ihracata yönelen Karsan, kendi markasından başka farklı markalarla , çeşitli tipte araç üreten bir otomotiv şirketi.Firma, New York Taksi ihalesinden sonra ikinci kez Amerika sınırlarını zorluyor. Bu kez otomobil yerine otobüs ihalesine giriyor.

Karsan, Concept V1 adlı otomobilinden sonra ikinci kez ABD’de otomotiv sektörünü zorluyor.. Karsan, Amerika Birleşik Devletleri’nin güneyinde yer alan Miami kentinde açılan otobüs ihalesine teklif veren Nopetro LLC ve Obrascon Huarte Lain ortak girişim firmasının otobüs imalatı için alt yüklenicisi konumunda olduğunu açıkladı.İhaleyi alan firma ilk adımda 300 adet 12 metrelik sıkıştırılmış doğalgaz yakıtlı otobüs üretecek.

Miami Otobüs Projesi (Sunshine Project )nde yarışan Karsan’ın aracı, İstanbul’da İETT’nin ihalelerine benzer şekilde araç yenilemesi ve doğalgaza dönüşümü konu alıyor.

Karsan USA, (CNG) yakıt altyapı firması Nopetro LLC (Miami merkezli) ve Obrascon Huarte SA (OHL) Lain beraber çalışıyor.Araçlar, ABD standartlarına ve ihtiyaçlarına uygun olarak ; 82 oturan + sürücü , 74 oturan + sürücü , 76 oturan + 2 tekerlekli sandalye + sürücü düzeninde üretilebilecek.Karsan; geçmişte New York taksi ihalesi için, V1 otomobili, şimdi ise otobüs projesi ve ABD Posta Servisi’nin yeni nesil dağıtım aracı ihalesine katılıyor.

Ayrıntılı değerlendirmeler için linkten devam edebilirsiniz.

http://magazinulasim.com/Konu-karsan-dan-amerika-ya-otobus.html?pid=79051#pid79051

karsan.com.tr (KarsanUSA)

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER