Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yeni Volvo FH AERO

Yeni Volvo FH AERO
01 Şubat 2024 - 11:16 'de eklendi ve 1231 kez görüntülendi.

Volvo FH, “Aero” isimli yeni nesil Elektrikli,Biyoyakıt, Dizel ve Gazlı çekicileri ile kısa süre önce yollara merhaba dedi.

Yeni Volvo FH Aero, FH Aero Electric, (Bio-) LNG’li FH Aero ve FH16 Aero olarak satışa sunulacak. Volvo çekicilerde ; Avrupa Parlamentosu’nun 2020 tarihinden itibaren zorunlu kıldığı 90 santimetreye kadar uzayan aerodinamik kabinleri Daf Trucks’ın ardından mevcut yeni kanun ile üretecek olan ikinci üretici oldu.


Volvo FH Aero’nun, ön gövdesi selefi FH serisine göre 24 santimetre daha uzun olarak üretildi. Yeni Volvo Aero A harfinin şeklini alan nâmı diğer altıncı nesil, “FH 6” daha eğimli bir tampon ve öne doğru uzayan kabini ile standartları karşılamış oldu. Aynaların yerine kamera sistemi ve rüzgar direncini azaltan fren sistemi ile birlikte de bu sistemin sayesinde yaklaşık yüzde 5 oranında yakıt tasarrufu sağlayacağı belirtiliyor.Aynasız yeni FH’larda ayrıca gece sürüşleri düşünülerek ekranlar da kızılötesi görüntü analiz sistemi de mevcut.

Globetrotter XXL, sürücü koltuğunun arkasında 91 cm, kabinin ortasında 106,5 cm ve yolcu koltuğunun arkasında 99 cm genişliğinde bir alt yatak sunuyor. Bu yatağın uzunluğu 213 santimetre katlanabilir sünger veya yaylı seçeneği de mevcut.

Ayrıca Volvo ; Volvo FH Aero, FH16 Aero, FH LNG Aero ve FH Electric Aero serisi 2024-2025’te kademeli olarak pazara girecek. Bazı ülkelerde ise standart yeni (önü 24 cm olmayan) kısa kabinli ve aynalı olarak da satışa sunulacak.


Yenilikler Öne Çıkanlar Neler

Turbo Compound İle 4 Yeni Beygir Gücü

13 litrelik FH modelinde İsveçliler I-Save teknolojisine, yani torku artıran ek bir Turbo compound teknlojisi ile devam ediyor. Volvo FH Aero, sanal diske dayalı daha iyileştirilmiş topografya haritaları sayesinde bu sistemi daha da geliştirecek. Ayrıca yeni Volvo FH artık nakliyecilere dört seçenek sunuyor: 420 I-Save (2.400 Nm), 460 I-Save (2.600 Nm), 480 I-Save (2.700 Nm) ve 500 I – (2.800 Nm)

İç Mekan (Şöfor Mahali) Değişiklik Yok

Volvo FH Aero kabininin ön kısmı, standart Volvo FH’a göre 24 santimetre daha uzundur. Bu genişlik, daha aerodinamik bir çekici kabinine önemli ölçüde katkıda bulunuryor Daha iyi aerodinamik, yalnızca daha düşük yakıt tüketimi sağlamanın ötesinde, aynı zamanda rüzgarlı yol koşullarında daha iyi ve daha az sürtünme ile sürüş sağlayacak.
Bireysel ihtiyaçlara göre özelleştirilebilen,  gelişmiş,  kullanıcı dostu bir bilgi-eğlence sistemi.
Altı adet birinci sınıf yüksek kaliteli hoparlör, yeni bir amplifikatör ve ses deneyimini önemli ölçüde artıran bir subwoofer ile tamamlanan  geliştirilmiş bir  ses sistemi.
Araçların özel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış geliştirilmiş haritalarla ve yüklerin verimli bir şekilde teslim edilmesini sağlamak için otomatik harita güncellemeleriyle sunulacak yeni bir  yerleşik navigasyon sistemi.
İç mekandaki değişiklikler arasında entegre bir  mikrodalga fırın ve USB-C güç prizleri de yer alıyor.
Volvo Trucks’ın My Business Uygulamaları serisi   artık daha fazla pazarda satışa sunulacak. Müşterilerin çeşitli sağlayıcılardan işle ilgili uygulamaları indirmelerine ve bunları kamyonun yan ekranında kullanmalarına olanak tanıyan, kamyonun çalışma süresine ve günlük kullanımına gerçek faydalar sağlayan abonelik tabanlı bir hizmet de sunuyor.
Yeni  Lastik Basıncı İzleme Hizmeti, bu uygulama nakliyecilere Volvo Connect aracılığıyla kamyon ve treyler hakkında kapsamlı bir genel bakış sunarak lastik sorunlarıyla ilgili ekstra maliyet ve arıza riskini azaltıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER