Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yeni Volvo 8900

Yeni Volvo 8900
20 Mart 2024 - 17:31 'de eklendi ve 385 kez görüntülendi.

Volvo Buses, Alçak ve yüksek tabanlı otobüs karoseri uygulamalarına yönelik BZR platformuyla şehirlerarası ve bölgesel e-otobüs pazarına melez olarak giriyor.

Volvo Otobüslerin elektrikli platform yelpazesi, yepyeni bir şehirlerarası e-otobüs şasi ailesiyle genişletiliyor: 2021 yılında tanıtılan, tek ve çift katlı şehir içi otobüslerin yapımına uygun BZL Electric şasi ailesine artık bir yenisi daha katılıyor. Özellikle şehirlerarası uygulamalara yönelik mobil platform. Volvo 8900’ün alçak tabanlı versiyonu altında ilk kez sunulacak olan BZR Electric isimli şasi ailesi, hem alçak girişli hem de standart tabanlı üst yapıları almaya uygun olarak üretildi.

Melez Otobüs

NCA katotlu bataryası, şasisi ve motor grubu Volvo tarafından üretilen otobüsün gövdesi ise Mısırlı MCV – Manufacturing Commercial Vehicles ile Volvo arasındaki lisans ve ortaklık kapsamında Mısır’da üretilecek.

Volvo 8900 model ailesinin elektrikli versiyonunun temelini oluşturacak, iki ve üç akslı versiyonları bulunan yeni BZR teknik tabanı, bu yılın sonundan önce Volvo tarafından harici üstyapı ortaklarının kullanımına sunulacak. Volvo’nun kendi markası altında satılan iki ve üç dingilli serilerinin yanı sıra alçak taban ve standart tabanlı dört uzunlukta da üretilecek olan 8900 ailesinin montajı Mısır’da yapılacak. Geçen sonbahar da Mısır MCV  Volvo’nun Avrupa’da otobüs ve karoser üretim departmanının tasfiye dilmesi birlikte Volvo otobüslerin lisanslı üretimleri ve ihracatı ile Avrupa’da ismini duyurmuştu.

İsveçli üretici, Volvo 8900’ün elektrikli versiyonunu 2025 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor ve gelecekte elektrikli versiyon da LE (alçak girişli ve standart tabanlı versiyonların yanı sıra iki ve üç akslı tasarımlar) olarak da mevcut olacak. ve hatta üç kapılı tasarımlar. Gelecek yıl tanıtılacak olan LE versiyonu, 12.3 ve 14.9 metre olmak üzere iki uzunlukta sunulacak; birincisi 88 kişiye (43 koltuklu) ve ikincisi ise 110 kişilik (57 koltuklu). 8900 Electric’in solo versiyonu 450’ye kadar akü kapasitesiyle, üç akslı versiyonu ise maksimum 540 kWh ile ölçeklendirilebiliyor.

BZR Electric şasi ailesinin üyeleri, Volvo tarafından şehirlerarası görevlere yönelik otobüslerin yapımına uygun, alçak girişli veya standart tabanlı olmak üzere iki versiyonda sunulacak. Kompakt bir formda teslim edilen şasinin üzerine uzunluğu 9.500 ila 14.960 mm arasında bir gövde inşa edilebiliyor. Komple aracın izin verilen maksimum toplam ağırlığı, iki dingilli versiyon için 20.800 kg, üç dingilli versiyon için 27.200 kg ve iki dingilli versiyon için 20.600 kg ve üç dingilli versiyon için 27.000 kg’dır. düşük girişli versiyon. Platformun altında Volvo’nun kendi aksları kullanıldı; 8.200 kg yük kapasiteli Volvo RFS ön aks ve Volvo tarafından yük kapasitesi tek iki dingilli versiyon için 12.600 kg ve üç dingilli versiyon için 11.500 kg olarak belirlenen Volvo RS1228C arka aks. Soldan direksiyonlu (yalnızca standart zemin versiyonu için) veya sağdan direksiyonlu tasarımına ek olarak, Volvo bir dizi ek seçenek sunar; ana ünite, örneğin komple fabrika ön paneli ile veya yalnızca yalnızca gösterge ünitesi. BZR Electric, Volvo’nun yenilenen dinamik gösterge paneli ve ilgili dijital gösterge paneli ile piyasaya sürülecek.

Volvo, BZR Electric şasisini modül başına 90 kWh kapasiteli lityum-nikel-kobalt-alüminyum oksit (NCA) çekiş aküleri ile sağlıyor, bunların çalışma voltajı 600 V. Solo versiyonlar 4 veya 4’ten oluşan bir akü paketi ile seçilebilir. Toplam kapasitesi 360 ve 450 kWh olan 5 modüllü ve 3 dingilli versiyonlar, 540 kWh’ye kadar akü kapağıyla 4, 5 veya 6 modüllü olarak sipariş edilebilinecek. Volvo, tükenen enerji depolarını şarj etmek için iki yöntem sunuyor. Normal bir prizle (fişli) şarj işlemi, halihazırda mevcut olan yerlerde 250 kW’a kadar bir güçle yapılabilir. CCS Combo 2 standart şarj konektörü, müşterinin ihtiyaçlarına bağlı olarak ön duvarda ve sol veya sağ taraftaki A ekseninin üstünde olmak üzere üç farklı yere yerleştirilebilir. Uç istasyonlarda hızlı şarjı tercih eden operatörler için 450 kW’a kadar şarj kapasitesine sahip ters pantograf (OppCharge) çözümü mevcuttur.

Teknik tabanın hareket ettirilmesi, Volvo’nun elektrikli otobüslerindeki iyi bilinen, kendi soğutma devresine sahip, 167 kW sabit güce ve 200 kW azami güce sahip, maksimum 425 Nm torka sahip, en fazla iki adet takılabilen merkezi elektrik motoru tarafından sağlanır. Gerektiğinde iki akslı versiyon. Öte yandan, 8900 Electric 6X2’yi de içeren üç dingilli versiyon yalnızca, birlikte 334 kW sabit ve 400 kW azami gücü temsil eden çift elektrik motorlu tahrikle sunuluyor. Daha fazla verimlilik için, güç kaynağı tarafından sağlanan tork, iki vitesli otomatikleştirilmiş bir şanzıman aracılığıyla tahrik edilen mile iletilir. İki motorlu konfigürasyonda motorlar ile güç aktarım ünitesi arasında bir toplam bile vardır.

Temmuz ayından itibaren piyasaya sürülen tüm yeni otobüsler için bağlayıcı olacak olan Avrupa Birliği’nin revize edilmiş Genel Araç Güvenliği Yönetmeliğinin (GSR II) gerektirdiği yeni güvenlik fonksiyonları şasiyle birlikte geliyor, dolayısıyla seçim yapan bağımsız üstyapı imalatçılarının da kullanımına sunuluyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER