Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

2024 Yeni Volvo FH16 780

2024 Yeni Volvo FH16 780
31 Ocak 2024 - 5:05 'de eklendi ve 5738 kez görüntülendi.

Volvo Trucks, güç savaşının lideri uzun bir aradan sonra yeni kabininin yanında Volvo FH 16 Volvo FH 780 ile rakiplerine karşı sessizliğini bozdu. Yeni uzun kabin Volvo FH Aero, daha fazla enerji verimli sürüş sağlamak için ekstra aerodinamik bir tasarıma ve 24 CM daha uzun bir ön kısma sahip olarak bugün yollara merhaba dedi. Kabinler: Yataklı alçak kabin, Yataklı kabin, Globetrotter kabin, Globetrotter XL ve Globetrotter XXL olarak satışa sunulacak. Tercih edebilecek araçta ise kişisel olarak yine özel sipariş ile renk ve iç tasarım, ayrıca aynalı ya da aynasız olarak da özel olarak sipariş edilebilinecek.


Yeni Volvo FH 16 780, Avrupa’nın en güçlü çekicisi olan İsveçli Scania ‘yı 10 beygir gibi mütevazi bir farkla geride bıraktı.

Şu ana kadar yeni fh serisinin daha uzun olacağını ve kabinin ön gövdesinin daha eğimli olacağını belirtmiştik. Göteborg’da lansımanı yapılan Volvo FH16 780 XXL’nin kabininin öncekilerden toplam 49 santimetre daha uzun toplam 90 cm uzunluğa ve aero serisini simgeleyen, a harfi ile konik tasarıma sahip yeni tasarım ön yüzü , sportif görünümüyle dikkat çekiyor.

2013 yılında tamamen yeni kabinlerle pazara sunulan FH serisi 8 yıl sonra 2020 yılında yenilenmişti. FH ve FH16 serisi dış tasarımda V şeklindeki farlar, daha belirgin ızgarası ile yenilenmişti. Ve bugüne baktığımızda yeni tasarım da İsveçliler, aynasız Volvo FH 780 serisi ile daha çekici ve ikonik bir karakteri daha piyasaya sunmuş oldu. Tasarım sade şık olarak ön cam altında yer alan iki nikel çıta ve marka amblemi yerini yeni kalın ve büyük mat ve parlak krom çıtayla birlikte yer değiştirerek, yeni çıta ve amblemini otomobillerinde olduğu gibi farların izasında ızgaranın üstüne çekmiş. Parçalı büyük ızgarayı artık ön kısmın uzaması ile birlikte daha sade iki eşit parçaya da bölerek alt ızgaranın kenarlarında da mat kromla çerçeveleyerek 4 yıl sonra yenilemiş oldu.

Dışarıdan bakıldığında yatak kısmındaki geniş tasarımın büyük yeni kabin XXL’nin, arka yatak köşelerinin uzantısı büyük yan rüzgarlıkların arkasına gizlendiği görülmekte. Bunu da 2019 da Avustralya ve Avrupa için üretilen kabin de görmüştük. Yeni XXL kabin 106,5 santimetreye kadar genişleyen ve 213 santimetre uzunluğa sahip yatağıyla üst düzey uyku ve dinlenme keyfi sunuyor.

Bu arada Tasarım yeni Renault Trucks serilerini hatırlatıyor. Volvo yeni XXL kabinleri opsiyonel olarak sunacak ve ayrıca nakliyeciler bu büyük kabinlerle 13,60 metrelik yarı römorkla birlikte uygunluk da alabilecek. 

MOTOR D17 600 700 780 Üç Seçenekle Geliyor

D17 düşük ağırlığa ve yüksek verimliliğe sahip,17 litrelik sıralı altı silindirli motor sunuyor. Daha fazla verimlilik ve daha yüksek tork. FH16 modelindeki yeni motor çok daha üst seviyede . 3.000, 3.400 veya 3.800 Nm tork ve 17,3 litreye çıkarılmış ve maksimum gücü 600, 700 veya 780 beygir olarak satışa sunulacak.Ayrıca D17 motorun biyo yakıt seçenekli olarak da üretileceğini duyuruldu.


Yeni D17 motor, tüm motor çıkışları için HVO (Hidrojenlenmiş Bitkisel Yağ) ile çalışacak şekilde de tasarlandı. 700 beygirlik serisi de yüzde 100 biyodizel yakıtlı (B100) olarak üretilecek. Şanzıman 3800Nm’ye kadar dayanacak şekilde güncellendi ve 3000Nm ve 3400Nm versiyonlarında dahili şanzıman verimliliği daha da geliştirildi.

Volvo Trucks, the leader of the power struggle, broke its silence against its competitors with the Volvo FH 16 Volvo FH 780, as well as its new cabin, after a long time. The new long-cab Volvo FH Aero hit the roads today with an extra aerodynamic design and a 24 CM longer front end to provide more energy efficient driving. Cabs: Low sleeper cab, Sleeper cab, Globetrotter cab, Globetrotter XL and Globetrotter XXL. For personal design, it will be offered in exterior and interior trim packages and with and without mirrors.

The new Volvo FH 16 780 surpassed the Swedish Scania, Europe’s most powerful tractor, by a modest 10 horsepower difference.

So far we have stated that the new fh series will be longer and the front body of the cabin will be more inclined.
The FH series, which was introduced to the market with completely new cabins in 2013, was renewed 8 years later in 2021. In the FH and FH16 series exterior design, the V-shaped headlights were renewed with a more prominent grille. And when we look at today, the Swedes have introduced a more attractive and iconic character to the market with the new design, the mirrorless Volvo FH 780 series. This time, by removing the New FH 16 Aero 780 chrome emblem from the body, replacing it with the brand lettering along with a simpler and larger matte and glossy chrome-based bar, and by moving the new emblem to the headlights, and also by dividing the large segmented grille into two simpler equal parts by extending the front part. It also framed the grille edges with matte chrome.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER