Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

YENİ ACTROS MP6 YOLLARDA

YENİ ACTROS MP6 YOLLARDA
02 Nisan 2024 - 18:27 'de eklendi ve 1628 kez görüntülendi.

Ekim 2023 tarihinde yani geçtiğimiz yıl, elektrikli eActros 600 serisi ile oldukça eleştirilen Mercedes Benz Trucks/Kamyon ,yeni dizel serisinde de aynı kabin ile karşımıza çıktı.2021’deki lansmanından bu yana Actros L, Mercedes-Benz Trucks’ın ardından şimdi de başarılı amiral gemisini yeni bir seviyeye taşıyor: Fütüristik araç tasarımı, optimize edilmiş aerodinamik, çok sayıda konfor özelliği, verimli motorlar, yüksek düzeyde sürüş dinamikleri ve en yeni destek sistemleriyle yeni Actros L’yi sunuyor.

Mercedes-Benz Trucks,dizel motorlu ACTROS MP5 serisinde ACTROS L ismi ile tanımlıyordu. Mercedes şimdi de yeni seriyi aynı isim işe ”Actros L” olarak yeni nesil MP6’nin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Nisan 2024’ten itibaren siparişe sunulacak ve Aralık 2024’te üretime başlayacak olan Actros L, verimliliği, sürücü konforunu ve güvenliği artırmayı amaçlayan bir dizi yenilik sunuyor. Dikkate değer özellikler arasında fütüristik ProCabin tasarımı, yüzde üçe kadar yakıt tasarrufu sağlayan optimize edilmiş aerodinamik ve en yeni nesil OM 471 dizel motor yer alıyor. Actros L aynı zamanda Aktif Fren Yardımı 6 ve Aktif Yan Koruma Yardımı 2 gibi yasal gereklilikleri aşan gelişmiş güvenlik sistemlerine de sahip. Ayrıca kamyonun iç kısmında bir dizi konfor özelliği sunuluyor ve bu da Mercedes-Benz’in uyumlu bir sürüş deneyimi sağlama konusundaki kararlılığını vurguluyor. Ayrıca Fleetboard telematik hizmetleri ve Mercedes-Benz Trucks Uptime’ı da içeren akıllı dijital çözümler, filo yönetimini optimize etmeyi ve araç kullanılabilirliğini artırmayı amaçlıyor. Bu gelişmelerle Mercedes-Benz Trucks, geleneksel motorlu ağır kamyonlardaki yenilikçilik mirasını sürdürüyor ve müşterilerin ve sürücülerin gelişen ihtiyaçlarını karşılama konusundaki kararlılığını bir kez daha doğruluyor.

İÇ TASARIM AYNI

ProCab adı verilen yeniden tasarlanan bu gövde, üç yükseltilmiş tavan seçeneğiyle (StreamSpace, BigSpace ve GigaSpace) sunulmaya devam edecek. Aynı zamanda SoloStar konsept adı verilen, yani sürücülerin beğendiği “oturma grubu” sistemini de içeriyor. Ancak bugünkü lansıman genişletilmiş uyku alanı şeklinde bir yenilik yer almıyordu; Mercedes-Benz, daha aerodinamik gövdelere yönelik yeni AB düzenlemelerini temel alarak bunu sunabilirdi ancak görünüşe göre böyle bir çözümü uygulamaya karar vermedi. Yatakların genişliği veya koltuklar arasındaki boşluk açısından ProCab öncekilerle karşılaştırılabilir olmaya devam edecek.

Yeni konfor ekipmanlarının listesi, diğerlerinin yanı sıra, yeni koltuk döşemelerini, daha kalın şilteleri ve çıtalı çerçevelerden yapılmış yatak bazalarını içeriyor. Yatakların yanında bulunan anahtar sayısı artırılmış, yeni gece aydınlatması kullanılmış ve ikinci buzdolabı seçeneği getirilmiştir. Nisan 2025’ten itibaren üretilen kopyalarda ayrıca ses kontrolüne ve geliştirilmiş menüye sahip yeni bir multimedya sistemi bulunacak. Ancak iç mekanın genel görünümü öncekilere göre değişmedi.

İç mekanda, Stream, Big veya Giga Space olmak üzere üç modeli bulunan ProCabin, optimize edilmiş koltuk ısıtması, yeni premium düz dokuma koltuk kılıfları veya tam çıtalı çerçeveli ranzalar ve yeni, kalın premium şilte gibi çok sayıda konfor özelliği sunuyor. . Ranzaların üzerindeki anahtar panellerinin genişletilmiş fonksiyon yelpazesinin yanı sıra ortam aydınlatması ve ek boynu LED okuma lambaları ise yeni.

Filo operatörleri ve profesyonel sürücüler. Geleneksel dizel motorlu kamyon, 1996 yılında başlayan bu model serisinin başarı öyküsünü böylece devam ettiriyor ve Mercedes-Benz Trucks’ın müşterilerinin ve sürücülerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılama konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit ediyor. Hedef: Geleneksel motorlu kamyonlar için sektördeki öncülerden biri olmaya devam etmek. ProCabin’li yeni Actros L, Nisan 2024’ten itibaren sipariş edilebilecek ve Aralık 2024’te üretime girecek.

DIŞ TASARIM

Yeni aerodinamik tasarım yüzde üçe kadar yakıt tasarrufu sağlıyor

Tavandaki ön spoylerden, yan camların etrafındaki A sütunu deflektör panellerine ve kabinin geniş, düz ön uç kapağına, soğutma için minimum hava giriş açıklığına sahip optimize edilmiş tampona ve yeni gövde altı panellerine kadar. Böylece hava akımı, 80 milimetre uzatılmış, aerodinamik açıdan uygun bir ön kısımla buluşuyor ve aracın etrafında mümkün olan en iyi şekilde yönlendirilmeye devam ediyor. Bu, aerodinamik bir giriş, geliştirilmiş tekerlek davlumbazı kaplaması ve optimize edilmiş yan kaplama ile sağlanır. Optimize edilmiş bir hava akışı için neredeyse hiç boşluk veya boşluk kalmamıştır. Uzatılmış yan deflektörler, yarı römork kamyon ile bağlı yarı römork arasında iyi bir geçiş sağlamak için yelken gibi tasarlanmıştır. Motor bölmesini dış hava akışından ayırmak için çeşitli contaların kullanılması aerodinamik konsepti tamamlIyor. Sonuç olarak bu, yeni Actros L’de yüzde üçe kadar yakıt tasarrufu sağlıyor.

Mercedes-Benz Trucks, yeni Actros L ve fütüristik kabin tasarımıyla aynı zamanda verimlilik ve maliyet etkinliğinin yanı sıra çekici dış görünüm ve sürücü kabinindeki konfor gibi unsurların da araç satın alımlarında önemli bir rol oynadığını kabul ediyor . Dışarıdan bakıldığında, bu bağlamda dikkat çeken ayrıntılar arasında Mercedes-Benz logosu ve Koyu Krom harfler dahil olmak üzere tam kabin boyasının yanı sıra alüminyum basamak plakaları gibi özellikler yer alıyor. Aracın içindeki ve çevresindeki tüm aydınlatmalar da LED teknolojisine sahip. Bu, ana farlar ve sinyal lambalarının yanı sıra yan ve arka lambalar için de geçerlidir. Maksimum aydınlatma performansı için Matrix LED farlar da opsiyonel olarak sunuluyor.

MOTORLAR

OM 471 dizel motorun üçüncü nesli daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor

Mercedes-Benz Trucks, aerodinamik optimizasyon önlemlerinin yanı sıra, üçüncü nesil 12,8 litrelik OM 471 dizel motorla birlikte yeni Actros L’nin verimliliğini daha da artırıyor. Kanıtlanmış OM 470 ve OM 473 dizel motorlarla birlikte sunulan OM 471, performanstan, sürüş dinamiklerinden veya yakıt tasarruflu sürüş, azaltılmış CO2 emisyonları, daha düşük konfor açısından ödün vermeden Toplam Sahip Olma Maliyetini (TCO) sürekli olarak azaltmak için tasarlanmıştır. işletme maliyetleri ve daha yüksek getiri.

OM 471’in üçüncü nesliyle Mercedes-Benz Trucks, müşterilerin farklı ihtiyaçlarına tam olarak yönelik iki yeni turboşarjı tanıttı. Uzun mesafe taşımacılığına yönelik versiyonda mümkün olan en düşük yakıt tüketimine odaklanılıyor. Revize edilen egzoz gazı son işlem sistemiyle birlikte bu egzoz gazı turboşarjı, önceki nesle göre yüzde dörde kadar maksimum yakıt tasarrufu sağlıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER