Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Scania LONGLİNE Daha Yeni Uzun ve Geniş Kabinle Geliyor!

Mercedes–Benz Actros dizel serisinde beklenilen ama hayal olan yenilikler,Scania’da bekleniliyor ve üretici de bu konuda tam iki yıldır ar-ge ve tasarımcılarıyla yoğun olarak çalışıyor. Yeni Scania Longline DAF XG + Plus’dan 30 santim daha uzun olacak.

Scania LONGLİNE Daha Yeni Uzun ve Geniş Kabinle Geliyor!
22 Nisan 2024 - 17:08 'de eklendi ve 1590 kez görüntülendi.


Scania Yeni Uzun ve Geniş Kabinle Geliyor

Scania, yeni uzun ve geniş kabini gerimi dönüyor mi? İsveç’te “CS31” kabini üzerinde çalışmalar sürüyor.

Yeni aerodinamik ön tasarım sayesinde yeni AB kurallarına uygun kabinler daha uzun olacağını üreticilerin taslak çalışmalarıyla ve yenilikleriyle görmeye devam ediyoruz. Mercedes–Benz Actros dizel serisinde beklenilen ama hayal olan yenilikler,Scania’da bekleniliyor ve üretici de bu konuda tam iki yıldır ar-ge ve tasarımcılarıyla yoğun olarak çalışıyorlar. Daha önce farklı ızgara ve tampona sahip test fotoğraflarını yayınlamıştık.

Şimdiye kadar Scania, yan çamurlukların arkasında uzatılmış yataklı kabin bulunan XXL kabini sunuyordu. Bu kabin CS23 olarak adlandırılmıştır ve bu, 2.30 cm uzunluğa sahipti. Geçtiğimiz hafta son dakika haberi olarak, yeni Longline serisinin CS310 tip kodlu bir fotoğrafı yayınladı. Bu, fotoğrafta da görebileceğiniz gibi daha geniş bir yatağa sahip, 3.10 cm uzunluğunda bir yataklı kabin gördük. DAF XG+ plus ile karşılaştırmak gerekirse “sadece” 2.60 cm uzunluğunda ölçülere sahip.

Bu ekstra uzun kabin, çift kabin gibi tüm Scania kabin dönüşümlerinin yapıldığı Laxå’da üretiliyor. Zannediyorum ki Daf ve Volvo’ya Scania’nın önümüzdeki aylarda tanıtacağı yeni çekici, Longline olarak karşımıza çıkacak.

Fotoğrafları yayınlayan, Iepieleaks.nl’ye göre bu yeni gövde CS31 olacak. İç uzunluğu yaklaşık 3,1 metre olan bir kabin anlamına geliyor. Bu, geleneksel kabinlerden bir metre daha fazla ve şu anda piyasadaki en büyük kabine sahip olan DAF XG+ plus’dan 30 santimetre daha fazla uzun. Scania yeni kanunla birlikte 12,5 metrelik dönüş yarıçapına uymaları koşuluyla kabinlerin genişletilmesine izin veren 2020 AB düzenlemesine atıfta bulunuyor. Uygulamada, bir 4×2 çekiciler söz konusu olduğunda yaklaşık 90 santimetre uzatılabileceği anlamına gelirken, dingili olan 6×2 çekiciler söz konusu olduğunda 150 santimetreye kadar uzatılabileceğinin izlenimini veriyor.

Scania’nın biraz daha uzun, daha aerodinamik bir ön uç üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyordu. Bu, diğerlerinin yanı sıra, İsveç civarında dolaşan kamuflaj arabaların fotoğraflarıyla da yayınlamıştık. Daha uzun ön uca sahip Scania, lansımanı IAA Hannover 2024 fuarı’nda Eylül’de mi yapılacak bu merak konusu? Dolayısıyla bu, uzatılmış bir CS31 kabin Volvo Aero gibi 6×2 6×4 çeker ve 22-35 metre dorselerle birleştirilirse, yeni düzenlemelere tam olarak uyan ve aynı zamanda tipik Amerikan tırları gibi dinlenme konforu sunan çekici olacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER