Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Belçikalı Van Hool’ü VDL Otobüs Grubu ve Alman Schmitz Satın Alıyor

Belçikalı Van Hool’ü VDL Otobüs Grubu ve Alman Schmitz Satın Alıyor
14 Nisan 2024 - 15:24 'de eklendi ve 592 kez görüntülendi.

Belçikalı Van Hool’ün Hollandalı VDL,otobüs grubunu ve Alman Schmitz Cargobull, ise treyler grubunu satın alacak.Hâlâ Avrupa’nın binen ve en ikonik otobüs üreticilerinden biri olan, ciddi bir mali krizle mücadele eden ve geçen haftalarda iflas ilan eden Belçikalı Van Hool’ün mülkiyet değişikliğiyle birlikte, köklü aile şirketinin Belçika otobüs üretim faaliyeti de yıllar sonra sona erecek. VDL, yakın zamanda piyasaya sürülen sıfır emisyonlu elektrikli şehir içi A Serisi’nin üretimini de durduruyor. Belçikalı üretici 1.600 çalışanın da iş akdini fesh edecek.

VDL, Van Hool’un otobüs ve otobüs üretim yönünü üstlenmek için bağlayıcı bir teklifte bulunurken, GRW (Alman şirketi Schmitz Cargobull’un ortak şirketi) treyler ve römork üretim grubunu devralacak.

Van Hool’a göre süreç yoğundu ve şirketin likidite pozisyonu göz önüne alındığında, Van Hool ailesi miras durumuna bir çözüm bulunmaması nedeniyle banka ve finans kurumlarının yüksek baskısıyla karşı karşıya kaldı.

Van Hool’un eş CEO’su Marc Zwaaneveld : “Hem VDL Groep hem de GRW, satın alma tekliflerinde Van Hool’un ve çalışanlarının otobüs, yolcu otobüsü ve endüstriyel araçlar alanındaki uzmanlığına ve deneyimine çok değer verdiklerini açıkça belirtti. Bu iki güçlü uluslararası şirketin her birinin Van Hool Grubu’nun bir parçasını entegre etmesinden memnunuz. İlk aşamada, uzun vadede büyüyebilecek bir işgücü olan 650 ila 950 çalışan için istihdam öngörülmektedir. Kesin rakamlar önümüzdeki haftalarda iki alıcı tarafından açıklanacak.” dedi.

VDL Bus Grup teklifinin, kabul edilirse, Hollanda Antwerp yakınlarındaki Koningshooikt’te üretimin devam etmesi pek olası görünmüyor, VDL Belçika’da Roeselare’de yeni bir fabrika açtı. Kuzey Makedonya tesisinin kaderi, yeni tasarlanan T şehirler arası yolcu otobüsü serisini ayrıca Amerika’ya EX serisini üretiyor.

Sosyal medyadaki duygusal bir gönderide, Van Hool İletişim Müdürü Dirk Snauwaert şunları söyledi: “Oldu. Van Hool bayrağı alçaltılabilir! Dün, yaklaşık 2.500 meslektaşımızla birlikte, “Van Hool’umuzun sona erdiğine dair kesin haberi aldım. Kalbimizi döktüğümüz, büyük gurur duyduğumuz yer burası. Şimdi geriye kalan hafızadır.

“Yine de ikonik şirketimizden kurucu Bernard Van Hool’un sözleri yankılanmaya devam ediyor: ‘İnşa etmek benim hayatım, inşa etmeye devam etmek sizin göreviniz. Yol ileride.’

“Her birimizin şimdi yapması gereken şey bu. Birçok fantastik, özverili meslektaşıma, yeni bir profesyonel yolculuk arayışınızda hepinize başarılar diliyorum. Bazıları için, şirketin satın alanları ile bekleyen güzel bir gelecek olabilir. Er ya da geç. İlgili herkese: şu anda Van Hool’da olanlar hiçbir şekilde #teamvanhool üyelerinin özveri, sadakat ve ekip çalışmasının bir yansıması değil! Bu üyelere, meslektaşlarıma: güçlü kalın.”

Basında Van Hool ailesinin kendisini şirketin hizmetine sunmadığını iddia eden Van Hool çalışanlarını temsil eden sendikalar, olayların dönüşünde hayal kırıklıklarını dile getirdiler.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER