Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Avusturyalı STEYR Geri Dönüyor

Avusturyalı STEYR Geri Dönüyor
23 Eylül 2022 - 16:41 'de eklendi ve 1207 kez görüntülendi.

Avusturya Steyr’deki MAN fabrikasını devr alan,bir dönemin kamyon,otobüs,traktör ve silah üreticisi olan Avusturyalı Steyr ”E-BUS” elektrikli otobüsü ile pazara geri geri dönüyor.


Avusturyalılar şimdi IAA’da yeni elektrikli otobüs serisinin taslak çalışması ile yer aldı.Steyr Automotive, elektrikli araçlardaki talebi de fark etti ve kendi elektrikli otobüs serisine ek olarak,Hannover’de
tamamı pille çalışan geleceğin minibüslerinin tasarım çalışmalarını da sundu.Steyr Automotiv, 6/9 ve 12m uzunluğunda şehir içi otobüsler üretecek akülü elektrikli tahrikli otobüsler de 100– 250 km menzilli olacağı hedefleniyor ve yeni elektrikli otobüs serisi için 2024’ün ikinci yarısında üretime başlamayı planlanıyor.

Steyr Automotive, 22 yolcu kapasiteli eCity6 elektrikli otobüsü için şimdiden ilk müşteriye sahip.Firma Avusturyalı ismini şehirden alan şehir içi taşımacılık da yapan ”Stadtbetriebe Steyr GmbH (SBS)” oldu ve iki Steyrli firma aralarında sözleşme imzalandı, böylece Steyr’in ilk elektrikli otobüsü de yakında Avusturya caddelerinde olacak.


Steyr için otobüslerin donanımı hakkında teknik bir detay ayrıntı henüz yok. Prototip söz konusu olduğunda da düşük bir profil tutuyorlar.Avusturyalıların aklında, satış söz konusu olduğunda rekabet avantajı olduğu söylenen CO2 nötr üretimi var.Ve Steyr Otomotiv şu anda MAN Truck & Bus için (2023 yılına kadar hafif ve orta boy kamyonlar ve Volta Trucks için üretim yapıyor.


Editör – Fırat Karadağ
Magazinulaşım.Com 2022
Haber.Magazinulaşım.Com 2022

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER