Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yutong 500 KM Menzilli Şehirlerarası Elektrikli Otobüsü İngiltere’de Test Etmeye Başladı

Flixbus’un ardından Avrupa’da National Express’de ilk şehirlerarası elektrikli otobüsün testlerine başladı.

Yutong 500 KM Menzilli Şehirlerarası Elektrikli Otobüsü İngiltere’de Test Etmeye Başladı
01 Mart 2024 - 19:12 'de eklendi ve 440 kez görüntülendi.

Çinli otobüs üreticilerinin Avrupa’daki en büyük önemli pazarı yeni bir gelişmeyi daha duyurdu. Avrupa çapında bataryalı elektrikli otobüs sınıfında İngiltere pazarının lideri, Yutong, FlixBus’un ardından National Express’e de yeni elektrikli 500 km menzilli şehirlerarası otobüsünü deneme sürüşüne sundu.

National Express, Yutong’un yepyeni, son teknoloji GTe14 üç dingilli akülü elektrikli otobüsünü deneyen İngiltere’nin ilk tarifeli otobüs operatörü olacak.


İngiltere’nin en büyük otobüs operatörü, Pelican coach ve Yutong ile ortaklaşa çalışarak, sürücü eğitimi ve alışma sürecinin ardından önümüzdeki hafta en yeni, en büyük ve en geniş elektrikli otobüsü hizmete sunuyor. National Express’in Yutong’un daha küçük TCe12 modelini Stansted ve Stratford arasındaki A9 servisinde 2020’de test ettiği bir denemenin ardından geldi. Dört haftalık deneme süresi boyunca GTe14 akülü elektrikli otobüs, National Express’in Stansted Havaalanı ile Londra arasındaki yüksek frekanslı havaalanı rotalarında çalışacak ve başkente gidip gelen müşterilere daha yumuşak, daha sessiz bir yolculuk sağlarken egzoz borusunda sıfır emisyon üretecek. .Deneme süresi, National Express’e, şarj teknolojisinin yanı sıra daha fazla oturma ve bagaj alanı içeren daha büyük GTe14 serisini test etme ve hem sürücülerden hem de müşterilerden geri bildirim toplama fırsatı sunuyor. National Express tarafından tasarlanan dış görünümüyle otobüste LED ortam aydınlatması, deri yatar koltuklar, klima, araç içi şarj cihazı ve cömert bir bagaj hakkı bulunuyor. Yutong’un en yeni GTe14 modeli 13.97 metre uzunluğunda, 2.48 metre genişliğinde ve 3.90 mm yüksekliğine ve 53 koltuğun yanı sıra orta kapı asansörü olan bir tekerlekli sandalye alanına ve bir tuvalete sahip.


SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER