Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Volvo Trucks Avrupa Testlerinde

Aero serisi ile 24 cm ön kısım, kaporta arasındaki azaltılan boşluklar, ek etekler ve ızgaraların eklenmesi gibi bir çok yeniliğe imza atarak, Şubat ayında dünya lansımanını yapan, Volvo Trucks Yunanistan’da yeni araçlarını test etti.

Volvo Trucks Avrupa Testlerinde
22 Nisan 2024 - 16:39 'de eklendi ve 1248 kez görüntülendi.

Volvo Sürüş Deneyimi Yunanistan’da

Aero adı verilen yeni nesil Volvo FH serisi . Bu kelime Yunanca ”hava” anlamına gelen ”aéros” kelimesinden türetilmiş. Yeni Volvo Aero paketinin amacı Volvo çekicilerin ve kamyonların rüzgar veya havayı daha iyi kesmesini sağlamaktı. Volvo bunu test etmek için Yunanistan’da geçtiğimiz hafta çeşitli deneme sürüşleri yapmış. Volvo sürüş izleniminde, kısmen sahil boyunca Selanik’den Kavala’ya, ardından terkar Selanik’e toplam üç yüz kilometreden fazla yol boyunca deneyimlendi.

Aero serisi ile 24 cm ön kısım, kaporta arasındaki azaltılan boşluklar, ek etekler ve ızgaraların eklenmesi gibi bir çok yeniliğe imza atarak, Şubat ayında dünya lansımanını yapan,Volvo Trucks’a göre, yeni tasarımı ile azaltılmış yakıt tüketimi (%5 civarında) yanı sıra, güçlü rüzgarlar estiğinde Volvo’nun FH’ın yuvarlak tasarımı sayesinde adeta yürüyen bir heybetli sessizlik vaad ediyor.

FH16 Aero Sessiz Heybet

Muhteşem 6×4 çekici heybeti ile tüm ilgiyi üzerine çeken yeni FH16 Aero da test edildi. D17 Makine 780 BG seride 3800 Nm torka sahip. Ve bu makine 60 km/s’nin altında 11’nci viteste sürüş gücünü sergiledi. Dik eğimlere sahip çok engebeli parkurlar için, hatta 40 veya 44 ton arasında “yol” uygulamaları için, 17,3 litrelik sıralı 6 silindirli motorun vites değiştirmeden sürüş yapması herkesin beğenisini kazandı.

Ayrıca yeni D17’nin Avrupa’da 22-30 metre’ye kadar kullanılan römorkla çalışan nakliyeciler için D13 motora kıyasla daha iyi bir seçenek olduğu belirtililiyor.FH16 780’in bir diğer avantajı da, gerçek bir retarder izlenimi veren VEB motor freni. Elbette vites değiştirirken her zaman kontrol kaybı olabilir, ancak Volvo motor freni ile beraber şüphesiz bu motor ile kendini en iyi şekilde ortaya koyduğu belirtiliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER