Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Volvo Trucks Yakıt Kullanımını Yüzde 18 Azaltmış

Volvo Trucks Yakıt Kullanımını Yüzde 18 Azaltmış
15 Aralık 2022 - 18:22 'de eklendi ve 1044 kez görüntülendi.

Almanya’da Volvo’nun yakıt verimliliği amiral gemisi I-Save ile yakın zamanda güncellenen Volvo FH üzerinde yapılan yeni bir bağımsız test, dört yıl önceki aynı teste kıyasla neredeyse %18 daha az yakıt* tükettiğini gösterdi.Test, bağımsız Alman ticari araçlar dergisi Trucker tarafından gerçekleştirilmiş. I-Save özellikli 32 tonluk Volvo FH 460, trafiğe açık yollarda 343 km’lik bir rotada test edilmiş. 

Bağımsız Alman dergisi Trucker tarafından gerçekleştirilen son testte, I-Save özellikli 32 tonluk Volvo FH 460, çeşitli otoyollar, engebeli araziler ve daha dar yollar da dahil olmak üzere 343 km uzunluğundaki halka açık yollarda kullanıldı.
Volvo’nun I-Save yakıt tasarrufu paketini piyasaya sürmesinden önce 2018’de yapılan aynı testle karşılaştırıldığında, test edilen I-Save özellikli Volvo FH 460, ortalama yalnızca 21,48 litre kullanarak dizel ve AdBlue tüketiminde %18’lik etkileyici bir kombine azalma elde etti. /100km.
“Turbo bileşik motorda gelişmiş iyileştirmeler, daha akıllı yeni yazılım ve iyileştirilmiş aerodinamik özellikleri kullanan I-Save paketinin etkileri, çok verimli yakıt kullanımı sağlıyor. Volvo Trucks Güç Aktarma Organları Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Helena Alsiö, “Bu bağımsız test, I-Save’in yakıt tüketimi üzerindeki büyük ve olumlu etkisinin bir başka sağlam kanıtıdır” diyor.

Düşük AdBlue tüketimi giderek önem kazanıyor

Tarihsel olarak, AdBlue’nun maliyeti çok az ilgi gördü. Bu katkı maddesinin fiyatları birçok pazarda %100’ün üzerinde arttığından, bu durum önemli ölçüde değişti. Yeni testte Volvo, AdBlue tüketimini de dizel tüketiminin %6’sı gibi düşük bir seviyede tutmayı başardı.
“Hem dizel hem de AdBlue’yu içeren toplam yakıt ekonomisi, toplam sahip olma maliyeti açısından giderek daha önemli hale geldi. Her zaman toplam yakıt maliyetini mümkün olduğunca düşük tutmaya odaklanıyoruz,” diye devam ediyor Helena Alsiö.

Verimli motorlar – CO 2  emisyonlarını düşürmenin anahtarı

Volvo Trucks’ın hedefi 2030’da elektrikli kamyonların küresel kamyon satışlarının yarısını oluşturması olsa bile, dizel motor CO 2  emisyonlarının düşürülmesinde önemli bir rol oynamaya devam edecek. Aktarma organlarındaki bu yeni I-Save ilerlemelerinden elde edilen iyileştirilmiş verimlilik, CO 2  emisyonlarını düşürmeye katkıda bulunmanın önemli bir yoludur . Turbo Compound motor ayrıca, CO 2  emisyonlarını önemli ölçüde azaltan , hidrojene bitkisel yağlar biçiminde yenilenebilir bir dizel olan HVO100 ile çalışmak üzere onaylanmıştır .

Test ve kamyon hakkında gerçekler:

  •  Test, Almanya’daki Trucker  ve  VerkehrsRundschau dergilerinden Jan Burgdorf tarafından yapıldı  .
  • Toplam test yolu mesafesi: 343 km. Güzergah, farklı üreticilerin kamyonlarını çok çeşitli koşullarda test etmek için kullanılıyor.
  • Brüt kombinasyon ağırlığı: 32 ton.
  • Seyir kontrolünde hızı ayarlayın: 85 km/s.
  • Test edilen kamyon 2022: I-Save özellikli Volvo FH 460, 3.  nesil. Avro 6.
  • 2018’de test edilen kamyon: Volvo FH 460. Euro 6.
  • Ortalama sürat:

2022: 79,9 km/s

2018: 79,8 km/s

  • AdBlue* dahil yakıt tüketimi:

2022: 21,48 L/100km. Dizelin yüzdesi olarak Ad-Blue tüketimi: %6,2

2018: 26,15 L/100km

Volvo’nun I-Save’i hakkında gerçekler:

  • I-Save ilk olarak 2019’da piyasaya sürüldü.
  • Volvo’nun Turbo Compound teknolojisi D13TC’ye sahip 13 litrelik motor, düşük motor devirleri ve yüksek viteslerde daha uzun süre sürüş yapmayı mümkün kılar.
  • Yeni I-Torque işlevi, I-Cruise etkinleştirildiğinde vites seçimini, motor torkunu ve frenlemeyi yönetir. İşlev, I-See’yi kullanarak öndeki yola bakar ve kamyonun toplam ağırlığına göre mümkün olduğunca enerji ve yakıt verimli çalışması için motorun ne kadar torka ihtiyacı olduğunu değerlendirir.

Gerçek yakıt ekonomisi, sürüş hızı, hız sabitleyici kullanımı, araç özellikleri, araç yükü, yol şartları, sürücünün sürüş deneyimi, araç bakımı ve hava koşulları gibi birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Copyright granted by Thomas Tschackert
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER