Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otobüs Endüstrisi Berlin’de BUS2BUS 2024 Fuarı’ndaydı

Otobüs Endüstrisi Berlin’de BUS2BUS 2024 Fuarı’ndaydı
26 Nisan 2024 - 17:46 'de eklendi ve 270 kez görüntülendi.

Geleceğin tüm teknolojileri ve otobüs endüstrisinin en son trendleri ve yenilikleri Bus2bus 2024 Uluslararası Otobüs Fuarı Berlin’de başladı Türkiye’den üretici olarak Anadolu Isuzu,Otokar katıldı.Ayrıca Türkiye üretimi Iveco Streetway ve Neoplan Tourliner L Platinum ve Man Lions Coach L serisi de fuarda sergilendi

24 ve 25 Nisan tarihlerinde Berlin’de düzenlenen otobüs taşımacılığı fuarına 20 ülkeden 140 firma yeniliklerini sergiledi. “Geleceğe Yönelik” sloganı altında şehir içi ve şehirlerarası otobüsler, toplu taşıma, otobüs turizmine yönelik hizmetler ve teknik çözümler için Berlin MESSE fuar merkezinin en büyük ve en modern salon merkezinde sergilendi.

Berlin fuar merkezinde ,İklim dostu tahrik sistemlerine sahip en yeni 30’dan fazla araç sergilendi bir çoğu akülü elektrikli, yakıt hücreli ve hibrit otobüslerdi.

Fuar’da üreticilerden, Iveco Magirus, MAN, Daimler Buses, DB Regio, MCV Deutschland, Ebusco, Anadolu Isuzu, OTOKAR, ARTHUR BUS, JBM, Lanzhou Guangtong, Omnicar, Tremonia Mobility, ALTAS AUTO, EKOENERGETYKA, Sono Motors, ZF, NOW, KEMPOWER yer alıyor. ioki, Jebsen & Jessen ve Voith yer aldı

Anadolu Isuzu 100% elektrikli Novociti Volt ve Novo Volt serisi ile Otokar 100% elektrikli eKent C ile katıldı.

Hollandalı otobüs üreticisi Ebusco, Ebusco 3.0 ile ana yapıdaki ağırlıktan tasarruf etmek için kompozit malzemeler kullanarak hafif yapıya odaklanıyor. Hafif otobüs yalnızca verimli enerji tüketimine sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda 25 yıla kadar uzatılmış bir araç ömrüne de sahip.

Mısırlı MCV’nin bayii MCV Deutschland’ın ürettiği MCV C127 EV’nin ne kadar esnek tasarlanabileceği, 12 metrelik aracın iki kapılı versiyonunun yolcu kabini için iki farklı çözümle ortaya çıkıyor.

ARTHUR BUS’un ARTHUR ZERO hidrojen otobüsü, gücünü hidrojenden alıyor.

Diğer otobüsler Daimler Buses, IVECO BUS ve MAN’dan geliyor. Daimler’in otobüs bölümü, hidrojen yakıt hücresine sahip yeni eCitaro otobüsünü görücüye çıkarıyor. İki kapılı alçak tabanlı otobüs, toplam 384 hp güce sahip bir çift elektrik motoruyla çalışıyor. Elektrik, 295 kWh kapasiteli lityum iyon NMC3 pillerle sağlanıyor. Hidrojen çatıda her biri 5 kg hidrojen taşıyabilen beş tankta depolanıyor. Üretici menzilin 400 km olduğunu belirtiyor.

Türkiye’de Otokar tarafından üretilen ve ihraç edilen IVECO BUS, Streetway Elec ve E-Way H2’yi sunacak. 12 metrelik Streetway Electrikli alçak tabanlı şehir otobüsü 310kW Voith elektrik motoru ve FPT tarafından üretilen NMC lityum piller bulunuyor. Genişletilmiş pil kapasitesi 400 km’ye kadar menzil sağlıyor. Streetway Elec, iki veya üç kapıylı olarak sunuluyor ve akü konfigürasyonuna bağlı olarak 90’dan fazla yolcu için alan sunuyor.

Almanya’da otobüs ve yan sanayi için yenilikçi bir iş platformu olan BUS2BUS, yalnızca otobüs sektörüne odaklanıyor ve 2017 yılından bu yana düzenleniyor. BUS2BUS 2022’ye 25 ülkeden yaklaşık 2.000 ticari ziyaretçi ve 16 ülkeden 100 katılımcı firma katıldı. Bu yılki etkinlik daha fazla otobüs ve test sürüşü fırsatlarıyla daha da büyük olacak. Bir ticari fuarı, bilgilendirici bir gelecek forumunu, sunumları ve çalıştayları birleştirerek, geleceğin teknolojilerinin tüm yelpazesini kapsamakta ve otobüs endüstrisindeki en son trendleri ve yenilikleri sunmaktadır.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER