Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Busworld Avrupa Fuarına Türkiye Damgası Vuruldu

Busworld Avrupa Fuarına Türkiye Damgası Vuruldu
21 Ekim 2019 - 18:24 'de eklendi ve 3105 kez görüntülendi.

Türkiye’de üretim yapan ana üretici ve Türk tasarımcılarının ve tedarikçi markaların en yeni araçları fuar alanında ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Bu yıl Brüksel de 25’incisi düzenlenen Busworld Fuarı’na dünya genelinde 33 farklı ülkeden 500 şirket katıldı.Fuar da ürünlerini sergileyenlerin 90’ı Türk şirketi ve Türkiye’yi 77 firmayla Almanya,44 firmayla Çin takip ediyor.Busworld Europe dünya genelinde en önemli ihtisaslaşmış otobüs fuarlarından birisi.Otomotiv endüstrisindeki elektrik dönüşüm de otobüs ve ticari araç sektörünü de yeni yasalarla birlikte direkt olarak etkiliyor ve bu etkilenmeyi de en iyi şekilde bu fuara yansıtmış durumda.

İşte Busworld 2019’da Yer Alan Türk Üretimi ve Türk Markaları

Otokar

Otokar, Busworld Europe fuarına yeni otobüsleriyle katıldı.Otokar, Busworld Europe’da elektrikli otobüsü E Kent C başta olmak üzere, Terriot U, Kent LE,Kent CNG ve Ulyso T,Navigo serisi araçları sergiledi.

Mercedes Benz Türk

Mercedes-Benz Türk’ün fuar da, kısa ve uzun mesafe şehir otobüsü gibi farklı kullanım özellikleriyle dikkat çeken,Hoşdere fabrikasından Avrupa ve dünya ülkelerine ihrac etmiş olduğu yerlilik oranı en yüksek olan Intouro ve yeni Tourismo 15 RHD ayrıca Setra 415 serisi ile Daimler standında yerini aldı.Her üç otobüs Hoşdere Otobüs Fabrikası işçiliği ve mühendisliğinin ürünü.

Man Türkiye

Man Kamyon Otobüs AŞ fuar da,Ankara Akyurt fabrikasında üretilen Lion’s Coach Tourliner ve Skyliner serisi ile dikkat çekti,Ankara’dan Avrupa ve dünya ülkelerine ihrac etmiş olduğu yerlilik oranı en yüksek olan Lİon’s Coach,Skyliner’ı sergiliyor.

Temsa

Temsa Avrupa’ya ihracat etmiş olduğu yeni nesil Maraton ve HD ile elektrikli modeleri MD9, MD7 ve Avenue Elektron’u sergiliyor.

ANADOLU ISUZU

Anadolu Isuzu, 3’ü dünyada ilk kez lanse edilen toplam 9 modeliyle tandında ziyaretçileriyle buluşuyor.

Anadolu Isuzu, Avrupadaki değişen pazar ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiği elektrik ve CNG sistemlerine sahip Novociti Volt (elektirkli), Interliner 13 CNG, Citivolt 12 yeni nesil araçlarını ilk kez sergiliyor.

Busworld’ün Bursa Çıkarması

Otomotiv kenti Bursa,orta ölçekli otobüs üretimi ve karoser firmaları tasarımlarıyla dikkat çekiyor.Şasi üzerine yapılan üretimlerle mevcut Iveco,Man,Mercedes Benz gibi markaların artık usta lisanslı üreticileri olmuşlar.Adeta terzi gibiler Avrupa da fuar fuar dolaşrak araçlarını sergiliyorlar. Şehir ulaşımında ve özel araç tasarımlarında üç markanın ürünleri artık Avrupa da tercih edilen marka olmuş.Bir çok ürünü kendi öz sermayeleriyle üretiyorlar.Tek istedikleri devlet desteği ihracat da önlerinin açılması.

Güleryüz Karoser

Şehiriçi otobüs sınıfında özgün tasarımı ve karoser ustalığı ile kendini kanıtlamış olan Güleryüz,Avrupa’ya ihrac ettiği çift katlı ”Panora”yeni tasarlanan,tam alçak tabanlı kısa mesafeli yolcu ”Ecoline”tipli ve ayrıca yeni orta sınıf ”Efora” otobüsünü sergiliyor.

Erduman Karoser

Orta ölçekli otobüs, servis minibüs ile otobüs arası sınıfta özellikle Avrupa ülkeleri ve Ortadoğu’nun tüm pazarlarına yayılmış durumda.Bu sınıfta tasarımlarıyla dikkat çekiyor özel tasarım ve yerli üretim araçlar satıyor.Tourer tipi orta sınıf otobüsleriyle ve Turas modelleriyle Avrupa da orta sınıf otobüsün,markasıyla ciddi rakipleri arasında olmuş.

Erener Karoser

Orta ölçekli otobüs,minibüs tasarımcısı Avrupa ülkeleri pazarında aynı şekilde şasi üzerine imal edilen özel tasarım ve yerli üretim araçlar satıyor.Yeni araçları GLORY‘e oldukça güveniyorlar.

İlesBus

Orta ölçekli otobüs, servis veya minibüs tasarımcısı Avrupa ülkeleri pazarında aynı şekilde şasi üzerine imal edilen özel tasarım ve yerli üretim araçlar satıyor.Ve İngiltere de Arriva Bus & Coach isimli büyük marka olan bayilik vermiş. Ilesbus Calista markasıyla dikkat çekiyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER