Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Bosnalıların Otobüsleri Türkiye’den

Bosnalıların Otobüsleri Türkiye’den
03 Temmuz 2018 - 19:48 'de eklendi ve 1797 kez görüntülendi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından,İstanbul İzmir ve Ankara gibi şehirlerin filolarından ayrılan otobüsler kardeş ve dost ülke Bosna Hersek’in Mostar şehrine hibe edilmeye devam ediliyor.Son olarak hibe  3 otobüsün teslim töreni de yapıldı.

Törene Türkiye’nin Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir, Mostar Belediye Başkanı Ljubo Beslic, TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Mostar Otobüs Şirketi Müdürü Damir Maric ve davetliler katıldı.

Türkiye’nin Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir, hibe edilen otobüslerin Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki iyi ilişkilerin bir sembolü olduğunu belirtti.

“Türkiye Bosna Hersek’in istikrarını destekliyor, iki ülke arasındaki ilişkiler her geçen gün gelişiyor.”

Mostar’da Türkiye’den gelen otobüslerin kullanılacak olmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Zerrin Kandemir, “İki ülke arasında ekonomik ve kültürel bağları güçlendirmek için de projeler gerçekleştirileceğiz.” dedi.

Mostar Belediye Başkanı Ljubo Beslic de iki ülke arasında halihazırda iyi olan ilişkilerin bu hibe ile daha da perçinleneceğini ifade etti.

TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör de söz konusu otobüslerin sadece belediyeden değil, tüm Türkiye’den bir hediye olduğunu söyledi.

“Yapılan bu yardım iki ülke şehirleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine vesile olacak.”

Mostar Otobüs Şirketi Müdürü Damir Maric, “Hibe edilen otobüsler Mostarlılar için faydalı bir ulaşım aracı olacak.” dedi.

Hibe edilen otobüslerin değeri 150 bin euro.

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER