Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Taşımacılık Sektörü Ankara’da Buluştu

Taşımacılık Sektörü Ankara’da Buluştu
19 Mayıs 2017 - 16:16 'de eklendi ve 2891 kez görüntülendi.

Taşımacılık Sektörü Ankara’da Buluştu

Hazırlanan taslak çalışmalar ve taleplerle birlikte,yeni Karayolu Yolcu Taşımaclığı  Yönetmeliğinin bu yıl sonu itibari ile yürürlüğe girmesi öncesin de  yolcu taşımacılığı sektörü bir kez daha Ulaştırma Bakanlığı’nda bir araya geldi. Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Daire Başkanı Mahmut Gürses ve Uzman Kerim CİCİOĞLU toplantıya ev sahipliğini yaptı, sektör adına TOF Başkanı Mustafa YILDIRIM ve beraberinde Nusret ERTÜRK Tahsin YÜCEFER TOFED adına Mevlüt İLGİN,Hasan KURNAZ UYTAD Başkanı Erhan ÖZÇELİK TOBB Sektör Danışmanı Kemal KARAYORMUK  katıldı.

 

Yolcu Taşımaclığı  Yönetmeliği’ne dair yapılan toplantıda sektör taleplerini yineledi.Ulaştırma Bakanlığı’nın ilk başta sektöre dair  karşılıklı dile getirildiği toplantıda ; sektörün belgelerin birleştirilmesi, işlerin kolaylaştırılması, bürokrasinin azaltılması yinelendi.

Düzenlenen Toplantıda Öne Çıkan Talepler.

F1 Belgesi Sadeleşmeli.

Otobüs işletmecilerine ait acentelerin birden fazla şube kurup bilet satması gerekiyor,ancak yetki belgesi konusunda yönetmeliğin tekrar düzenlenmesi gerekiyor.

Elektronik Otobüs Bileti Ticareti Disipline Edilmeli.

Otogar da ve şehir için de acente tüm işletme hizmetlerini veriyor,ancak elektronik bilet ticareti yapan sanal siteler bu hizmeti vermiyor rekabet şartları ile düzenleme getirilmeli ve disipline edilmeli.

Yetki ve Kanun Karmaşası

Yerel yönetimler kanunlar ve ulusal kanunlar uygulama da çelişiyor-çatışıyor.B belgesi ile turizm taşımacılığı yapan işletmeler liman ve şehir içi taşımacılığında yerel yönetimlerin ulusal belgelere aykırı bürokratik düzenlemeleri işletmeci için zaman ve gelir kaybına yol açıyor.Yeni yönetmelik de bu çelişki ortadan kaldırılması,ulusal kanunlar ile işletmecilerin hak sahibi olduğu belgeler ile belirlenmiş olan hakları,yerel yönetimlerin bürokratik karmaşasına izin vermemeli.

Yerel Yönetimler Yolcu Taşımacılığı Yapmamalı

Haksız rekabet oluşturan şehirler arası yollarda,ehil olmayan kişilerce taşeron olarak ”cenaze” ve ”kültür” yolcu taşımacılığı yapılıyor.Bunun da sektör ve işletmecinin yatırım menfaatleri göz önüne alındığın da ulaştırma bakanlığının yeni yönetmelikte düzenleme getirmesi gerekiyor.

 

 

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER