Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

İlk Elektirkli eCitaro Hamburg’a

İlk Elektirkli eCitaro Hamburg’a
15 Kasım 2018 - 18:33 'de eklendi ve 3036 kez görüntülendi.

Temmuz ayında duyurulan,Eylül ayında IAA ticari araçlar fuar’ında dünya tanıtımı yapılan,Mercedes-Benz eCitaro artık yollarda.Mercedes’in ilk tanıtım da Hamburg  Hochbahn AG’den almış olduğu 20 elektrikli eCitaro otobüs siparişinin ilkini Daimler ve Evobus Otobüs Başkan’ı  Till  Oberwörder,Hamburg Serbest ve Hansa Şehri Birinci Belediye Başkanı Peter Tschentscher, Hamburger Hochbahn AG’nin CEO’su Henrik Falk’a teslim etti.

 


Daimler ve Evobus Otobüs Başkan’ı olan Till  Oberwörder :”Hamburger Hochbahn AG, toplu taşımada alternatif yakıt sistemlerinin öncülerinden biridir.Yeni eCitaro ile, şehirlerde elektromobiliteyi kararlı bir şekilde teşvik eden iyi düşünülmüş ve iyi geliştirilmiş bir şehir içi otobüs olarak geliştirdik. Bugün ilk üretim aracını teslim etmekten çok memnunuz.” dedi.

Hamburg  Hochbahn AG şu anda 111 hat üzerinde yaklaşık 1.000 otobüs işleten ulaşım şirketi,2020 yılına kadar sadece emisyonsuz otobüslerle filosunu genişletmeyi  planlıyor.

Mercedes-Benz eCitaro, Almanya’da ilk. Sessiz ve yerel emisyonsuz bir yolculukla, tüm şehirlerde ve metropol alanlarda emisyonları azaltmak için önemli bir mihenk taşı.Yenilikçi teknolojisiyle, özellikle de elektrikli otobüsler arasında ki ”termal” farkı ile ortaya çıkıyor.bu termal özelliği sayesinde enerji tüketimini azaltan ve menzili artırmakta ve akülerin toplam kapasitesi 243 kWh’dir. Bataryalar, aks kafasına yakın konumlandırılan iki adet elektro- motoru besliyor. Mercedes’in açıkladığı veriler de ise eCitaro en az 150 kilometre menzil ve en üst pakette ise 250 kilometreye ulaşacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER