Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

İhracatın Yıldızı ; MERCEDES BENZ TÜRK

İhracatın Yıldızı ; MERCEDES BENZ TÜRK
15 Ocak 2018 - 19:24 'de eklendi ve 2076 kez görüntülendi.

Dünyanın dört bir yanına 70’ten fazla ülkeye Aksaray’dan ihracat yapan Mercedes- Benz Türkiye, 2017’de kamyon ihracatını yüzde 38 artırarak tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaştı

 

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, 50’nci kuruluş yıl dönümünü kutladıkları 2017’nin şirket için çok önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. 2017’de Türkiye pazarındaki zorlu şartlara rağmen hem şehirlerarası otobüs hem kamyon pazarında geleneksel hale gelen liderliğimizi sürdürmeyi başardıklarını anlatan Sülün, şöyle devam etti: “Hoşdere otobüs ve Aksaray kamyon fabrikamızda yurtiçi talebin azalmasına bağlı olarak ihracata hız verdik. 2016’da Aksaray kamyon fabrikasına yapılan yatırımlar meyvelerini vermeye başladı. Mercedes- Benz Türk kamyon ihracatını yüzde 38 artırarak, üretim tarihinin en yüksek kamyon ihracat rakamına ulaştı. İç Anadolu’daki Aksaray kamyon fabrikası ve İstanbul’daki Hoşdere otobüs fabrikasında üretilen otobüs ve kamyonlar, bugün dünyanın dört bir yanında 70’ten fazla ülkeye ihraç ediliyor. Türkiye’de her üç kamyondan ikisini ve her iki otobüsten birini Mercedes-Benz Türk üretiyor.” dedi

Türkiye’de bu yıl 50’nci yılını kutlayan Mercedes-Benz Türk, 2017’yi rekor ihracatla kapattı. Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 13 bin 339 adet kamyon üreterek, ihracatını yüzde 38 artırdı. 2017’de 6 bin 469 adetlik kamyon ihracatı ile tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştı. Kamyon üretimine başladığı 1986’dan bu yana toplamda 246 bin 147 adet kamyon üreten Mercedes-Benz Türk, bugüne kadar toplam 43 bin 738 adet kamyon ihraç etmiş oldu. Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ise 3 bin 795 adet otobüs üretti. Başta Batı Avrupa ülkelerine olmak üzere üretimin yaklaşık yüzde 90’ını ihraç ederek, 2017’de 3 bin 396 adetlik otobüs ihracatı gerçekleştirdi.

ÜÇ KAMYONDAN BİRi MERCEDES
2017 yılında da Türkiye pazarındaki zorlu şartlara rağmen hem şehirler arası otobüs hem kamyon pazarında lideriz. Hoşdere Otobüs ve Aksaray Kamyon Fabrikamızda, yurt içi talebin azalmasına bağlı olarak ihracata hız verdik ve üretimlerimizi planladığımız seviyelerde devam ettirdik. 2016 yılında Aksaray Kamyon Fabrikası’na yapılan yatırımlar, 2017 yılında meyvelerini vermeye başladı ve Mercedes-Benz Türk kamyon ihracatını yüzde 38 oranında artırarak üretim tarihinin en yüksek kamyon ihracat rakamına ulaştı. Bugün dünyanın dört bir yanında 70’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye’de her üç kamyondan ikisini ve her iki otobüsten birini Mercedes-Benz Türk olarak biz üretiyoruz.

AR-GE’YE 8.4 MİLYON EURO
Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk’ün 50. kuruluş yıl dönümünü kutladığı 2017 yılının, şirket için çok önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek şunları söyled i: Mercedes -Benz Türk’ün bugüne kadar gerçekleştirdiği yatırımın 1,138 milyar euroya ulaştığını hatırlatan Sülün, “Yatırımlarımıza 2017’de de devam ettik. Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 8,4 milyon euro yatırımla kurulacak yeni AR-GE Merkezi’nin temel atma törenini gerçekleştirdik. Yeni merkez 2018’de küresel hizmet vermeye başlayacak” dedi.

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER