Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

DAF Yeni  Efficiency Champion Serisi

DAF Yeni  Efficiency Champion Serisi
18 Aralık 2023 - 17:52 'de eklendi ve 2747 kez görüntülendi.

DAF verimlilikteki başarısını Yeni  Efficiency Champion serisi daha üste taşıyor. DAF yeni Efficiency Champion serisini pazara sunuyor. XD, XF, XG, XG+ modellerinde sunulacak yeni DAF serisi tasarrufu ile öne çıkıyor.

DAF, yeni XD, XF, XG ve XG+ modelleri ile 2022 ve 2023 International Truck of the Year gibi prestijli ödülleri alırken sunduğu verimlilikle de ödülleri topladı.  Green Truck Award 2023, European Truck Challenge’da en düşük birleşik yakıt tüketimi, European Transport Award for Sustainability ödüllerini alan DAF, yeni Efficiency Champion serisi ile verimliğini daha da artırdı.  

DAF XD, XF, XG, XG+ Efficiency Champion serisine; en yüksek yakıt verimliliği için özel yapılandırma, yeni motor yazılımı, otoyollarda kilometre başına 1,6 sente varan tasarruf sağlayan CO2 class 3, HVO uygulamaları, standart olarak en modern ADAS sistemleri bulunuyor. 

2023 yılı DAF için araç verimliliği konusunda birbiri ardına ödüllerin kazanıldığı bir yıl olarak tarihe geçiyor. Kapsamlı bir çoklu testin ardından sektör lideri düşük yakıt tüketimi ve düşük CO2 emisyonları ile Yeni Nesil DAF XF 450, Almanya’da sektörün öncü dergileri VerkehrsRundschau ve Trucker tarafından Green Truck 2023 seçildi.
Bu testin hemen ardından sektördeki bir diğer ünlü Alman dergisi olan Truck & Trailer Welt tarafından gerçekleştirilen European Truck Challenge karşılaştırma testinde XF 450 bir kez daha en düşük birleşik yakıt ve AdBlue tüketimi ile en uygun işletme maliyetlerine sahip olduğunu kanıtladı.
Geçtiğimiz ay da Alman yayın kuruluşu Transport tarafından European Transport Award for Sustainability’ye layık görülen XF 450, Yeni Nesil DAF kamyonlarının benzersiz verimliliğini bir kez daha kanıtlamış oldu.

Efficiency Champion


Bu etkileyici başarıları kutlamak adına DAF, Yeni Nesil XD, XF, XG ve XG+ modellerinden oluşan Efficiency Champion serisini piyasaya sürüyor. Kamyonlar hem PACCAR MX-11 hem de MX-13 motor seçenekleri ve farklı kabin varyasyonları ile satışa sunulacak.
Her Efficiency Champion, DAF Digital Vision System (aynalar yerine kameralar) ve optimum verimlilik için tasarlanmış spoylerler, etekler, çamurluklar ve hava iletimli özel bir taban plakası içeren kapsamlı bir aerodinamik paket de dahil standart olarak birçok yakıt verimliliği özelliği ile donatılacak. Efficiency Champion’da ayrıca düşük yuvarlanma direncine sahip lastikler, standart olarak Tahmini Hız Sabitleyici ve güçlü PACCAR MX motor freni de yer alıyor.
Son derece düşük ağırlığı ve Uyarlanabilir Hız Sabitleyici gibi gelişmiş yerleşik sistemleriyle birlikte Efficiency Champion, taşımacılık verimliliğinde standartları yeniden belirliyor.

Yeni motor yazılımı


Halihazırda teslim edilmiş olan tüm Yeni Nesil DAF araçlarında güncelleme olarak da kullanılabilen yeni nesil motor yazılımı sayesinde verimlilik daha da optimize edildi.
Yeni yazılım sadece motorun sessiz ve dengeli çalışmasını sağlamakla kalmıyor aynı zamanda DAF’ın tahmini bakım işlemlerini kolaylaştırmayı amaçlayan çevrimiçi filo yönetim platformuna gelecekte yapılacak eklemelerde kullanılmaya da hazır hale geliyor. Bu sayede kamyon, ana merkezi ve bayisi ile sürekli iletişim halinde olarak maksimum araç kullanılabilirliğini sağlamak için proaktif veya gerektiğinde önleyici bakım önerisinde bulunabiliyor.

En uygun otoyol ücretleri
Efficiency Champion’ın optimum verimliliği ve düşük CO2 emisyonları sayesinde bu araçlar altı yıla kadar CO2 Class III olarak sınıflandırılabiliyor, böylece geleneksel güç aktarma organlarına sahip araçlar için Almanya’da uygulanan en uygun otoyol geçiş ücretlerine tabi oluyor. Bu da kilometre başına 1,6 sente varan otoyol ücreti tasarrufu anlamına geliyor.

HVO


DAF XD, XF, XG ve XG+ Efficiency Champion ayrıca Hidrojenle İşlenmiş Bitkisel Yağ (HVO) ile çalışabilecek şekilde donatıldı. Bu yeni nesil biyoyakıtlar CO2 emisyonlarında yüzde 90’a varan azalmalar sağlayarak DAF’ın Yeni Nesil araçlarının düşük karbon ayak izine önemli bir katkıda bulunuyor. 

Ultra modern ADAS Sistemleri                                                                                            

Yeni Nesil DAF XD, XF, XG veya XG+ Efficiency Champion siparişi verenler, kamyonlarını 2024 yılında teslim alacak. Sipariş verenlere araçlar; sürücüye yardımcı olmayı amaçlayan Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemleri (ADAS), Gelişmiş Acil Durum Fren Sistemi, Drive off assist, DAF Side & Turn Assist, Speed Limit Recognition ve Şeritten Ayrılma Uyarı Sisteminin en güncel sürümleri de dahil standart olarak sunulacak. 

Lowest TCO


DAF Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bart Bosmans, “Yeni Nesil DAF XD, XF, XG ve XG+‘ın her biri kendi segmentinde tartışmasız verimlilik şampiyonudur. DAF Transport Efficiency felsefemize uygun olarak Efficiency Champion kamyonlarımız bu alandaki lider konumumuzu bir kez daha kanıtlıyor. Bu son derece verimli modeller, her operatöre en düşük yakıt tüketimi maliyetlerini ve en uygun otoyol ücretlerini sağlıyor.” ifadelerinde bulundu. 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER