Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Ankara Ego Otobüs İhalesi

Ankara Ego Otobüs İhalesi
09 Nisan 2021 - 19:56 'de eklendi ve 2571 kez görüntülendi.

Ankara Büyük şehir Belediyesi yeni yatırım yapılacak otobüsleri için biri süredir meclis de tartışma içersinde idi.AK Parti grubu,EGO’nun krediyle alacağı otobüslerin yabancı olmaması gerektiğini belirtip, “Yerli ve milli kaynaklarla alınması çok önemli” demişti.CHP grubunun da, “İhalede kesinlikle yabancı menşe şartı aranmayacaktır” derken İYİ Parti de “Tabi ki Türkiye’de üretilen otobüsleri alacağız” yanıtını vermişti.

31 Mart’da yapılan 60 milyonluk Euro’luk ihalenin ayrıntıları belli oldu! Ankara’ya müjde 282 adet geliyor, hangi şirket ne kadar teklif etti?Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin garantörlüğünde yürütülen, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile imzalanan kredi sözleşmesi kapsamında finanse edilecek 282 otobüs alımı ihalesinde otobüs üreticilerinin ne kadar fiyat teklif verdiği bugün belli oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde Ankara’ya 282 yeni otobüs yatırımının müjdesini vermişti.Şeffaf süreçle birlikte canlı yayınlanan ihalede toplam 5 üretici şirket yeterlilik koşullarını karşıladı ve mali tekliflerini verdi.

İHALENİN YAKLAŞIK MALİYETİ DE BELLİ OLDU

Komisyon Başkanı, ihalenin yaklaşık maliyetinin toplam 60 milyon 500 bin euro olarak belirlendiğini açıkladı. Toplam fiyata araçların yıllık bakım, onarım ve şoförlerin eğitim ücreti de dahil edildi. 

Banka kredisi ile finanse edilecek olan 163’ü körüklü, 91 solo olmak üzere 254 adet doğalgazlı otobüs ve ilgili hizmetler için 54 milyon 900 bin euro, öz kaynaklar ile finanse edilecek 28 dizel otobüs ve ilgili hizmetler için 5 milyon 600 bin euro maliyet belirlendi.Toplamda en yüksek bedeli 1’nci kısım ihale de MAN Türkiye,en düşük bedeli ise BMC verdi.

İŞTE ÜRETİCİ TEKLİFLERİ

OTOKAR : ihalenin 1. Kısmı için teklif vermedi ikinci kısmı içinse 5 milyon, 732 bin 272 euro teklif verdi.

MERCEDES BENZ TÜRK : ihalenin 1. Kısmı için 51 milyon 320 bin 471 euro, ihalenin 2. Kısmı içinse 5 milyon 614 bin 7 euro teklif verdi.

BMC, ihalenin 1. Kısmı için 49 milyon 914 bin 31 euro ihalenin ikinci kısmı içinse teklif vermedi.

MAN TÜRKİYE : ihalenin 1. Kısmı için 67 milyon 742 bin 915 euro, ihalenin ikinci kısmı içinse 6 milyon 869 bin 931 euro teklif verdi.

KARSAN, ihalenin birinci kısmı için 53 milyon 642 bin 190 euro, ikinci kısmı içinse teklif vermedi.

İhalenin birinci kısmı, 254 adet doğalgazlı otobüs ve ilgili hizmetler alımını kapsarken ikinci kısım ise 28 dizel otobüs ve ilgili hizmetleri kapsıyor. Belediyeden edinilen bilgiye göre ihalenin kazananının 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

OTOBÜS İHALE ŞARTNAMESİ

ABB tarafından alınacak otobüslerde şu özellikler aranacak. Alçak tabanlı olması, şehir içi yolcu taşımaya uygun, klimalı, bisiklet taşıma aparatlı, yolcu bilgilendirme sistemli, engelli vatandaşların kullanımına uygun, araç takip sistemli, kamera takmaya kayıt yapmaya elverişli ve panik butonlu araçlar olacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER