Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Havabüs 21.000.000 Tam Bilet Bedelli 5 Yıllık İhaleyi Kazandı

Havabüs 21.000.000 Tam Bilet Bedelli 5 Yıllık İhaleyi Kazandı
26 Ağustos 2022 - 16:01 'de eklendi ve 1507 kez görüntülendi.

Belediyelerin sorumluluğu altında olan taşımalar havalimanı işletmelerine veya Bakanlık onayına tabi olma şartı getirilmişti o karara danıştay tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Havalimanlarına yönelik otobüs taşımacılığı yetkisini belediyelerden alarak özel işletmelere devreden genelgenin yürütmesi, Danıştay tarafından durduruldu. İBB; Sabiha Gökçen Havalimanı’na taşımacılık yapan firmaların,rekabete aykırı, hukuksuz ve UKOME kararı olmadan yetkisiz bir şekilde çalıştığını, İstanbul Valiliği ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazılı olarak bildirmesi ardından yeni gelişmeler yaşandı.

İETT’nin 23 Ağustos 2022 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı taşımalarına yönelik açmış olduğu 21.000.000 Tam bilet (KDV dahil 161.070.000,00 TL) bedelli ihaleyi 5 yıllığına yeniden HAVABÜS kazandı.Havabüs ihaleden önce Sabiha gökçen havalimanı şehiriçi taşımacılığı ile alalakalı mevcut süreçle alakalı durumu yargıya taşımışdı.

Günaydın Turizm’in iştiraki olan HavataşHavabüs işletmeleri Sabiha Gökçen Havalimanı
taşımalarını 2011 yılında başlamıştı.Yeni dönemde 5 yıl süre ile Sabiha Gökçen Havalimanı
taşımalarına dair yapılan ihaleye en yüksek rakamı vererek tekrar yolcu taşımacılığı yapmaya hak kazandı. Havabüs,Taksim ve Kadıköy duraklarımızdan seferleri 5 yıl süre ile daha devam edecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER