Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

YENİLENEN ACTROS TÜRKİYE YOLLARINDA

YENİLENEN ACTROS TÜRKİYE YOLLARINDA
06 Ocak 2020 - 9:21 'de eklendi ve 3517 kez görüntülendi.

Yeni Mercedes-Benz Actros MP5

Mercedes-Benz’in piyasaya sunduğu 1996 yılından bu yana 100’ün üzerinde ülkede rekor satış rakamlarına ulaşan çekicisi Actros,beşinci nesliyle Türkiye’de yollara çıkmaya başladı.

Mercedes-Benz,son teknolojilerle donatılan yeni Actros, Türkiye Aksaray fabrikalarında üretilmesi ile birlikte yeniliklerle hem rekabete farklı bir boyut kazandıracak,müşterilerine de daha farklı bir sürüş deneyimi yaşatacak. Yeni Mercedes-Benz Actros sahip olduğu teknolojik donanımlarla premium S Class serisi olan otomobilden farksız duruyor.İlk bakışta göze çarpan yenilik aynalarının olmaması. Aynaların yerine özel kameralarlar araçta geniş görüş açısına sahip dikey ekranlar kabin içinde aynaların görevini üstleniyor ve kör nokta kaza risklerini de azaltıyor. İşlevsel ve kullanışlı multimedya şoför mahali mimarisi ise Mercedes Benz’in en çok gururlandığı yeniliklerden biri. Yeni Actros’ta multimedya şoför mahali ise yine en dikkat çeken yenilik olarak öne çıkıyor.Multimedya kokpitinin temelini standart olarak sunulan 10 inç büyüklüğündeki iki adet renkli ekrandan oluşuyor. Hız, devir ve yakıt göstergesine sahip alışılagelmiş gösterge panelinin yerini renkli ekranlardan biri alıyor. Sürüş ile ilgili tüm bilgileri sürücüye gösteren bu ekran, sürücünün kendi ihtiyacına göre kişiselleştirilebiliyor.

Yeni Mercedes-Benz Actros güvenli yolculuk konusunda da iddialı. Şerit takip özelliğine sahip yeni Aktif Sürüş Sistemi (Active Drive Assist) diğer sistemlerin aksine bir ilke imza atarak tüm hızlarda yarı-otonom sürüş özelliği sunuyor. Opsiyonel olarak sunulacak Aktif Fren Sisteminde 5 (ABA5) ise yaya algılama özelliği geliştirildi. Sistem yürüyen veya sabit duran yayaları algılayıp fren yapıyor. Aktif Fren Sistemi 5, olası bir çarpışma riski algıladığında sürücüyü uyarıyor ve sürücünün reaksiyon göstermemesi halinde otomatik olarak 3 m/sn’lik bir fren müdahalesinde bulunuyor. Öte yandan Yan Görüş Uyarı Sistemi de, yolcu tarafını denetliyor ve sürücüyü sağa dönüşlerde aracın sağ tarafında bulunan yaya, bisikletli veya trafik işareti ile sokak lambası gibi sabit nesneler konusunda uyarıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER