Ülkemizde özellikle kasa üretimiyle %50 yerli otobüs üretimi yapan, yerli butik üretici firmaların, tedarikçileriyle birlikte ve üniversiteler Türk Motor Platformu’nda işbirliği yapmıştı. Bu işbirliğinde,teknolojik yeniliklere uyumlu, serbest piyasada rekabet edebilecek bir motor projesiydi hatta şanzıman ve aks da dahil olmak üzere güç ünitesinin geliştirilmesi ve üretilmesi hedefleniyordu.
Motor üretiminin Türkiye’de yapılmasıyla birlikte yan sanayinin güçleneceğini de 2012 yılında İETT Genel müdürü olan DR Hayri Baraçlı, “Üretilen ürünlerin katma değeri de artacak. Bu imza yerli motor üretimi için bir milattır. İETT’nin İkitelli garajında bir motor yenileme ünitemiz var. Burada oluşmuş büyük bir bilgi birikimi var ve bu bilgi birikiminin harekete geçmesiyle birlikte büyük bir Ar-Ge’ye sahip olacağız. Bu da sanayimizin gelişmesi anlamına geliyor. Sanayi gelişirse büyüme de hızlanır” demişti.
İETT’nin, kurulması için öncülük yapmış olduğu platformun kuruluş bildirgesini aralarında BMC, Güleryüz, Karsan, Otokar, Temsa gibi kasa üreticilerinin bulunduğu 5 üretici firma ile İETT ve Yıldız Teknik Üniversitesi imzalamıştı. Ancak proje ile ilgili bugüne kadar her hangi bir somut adım atılmadı.
http://magazinulasim.com/Konu-turk-motor-platformu-birligi.html