Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Türk Motor Platformu Hayal mi Oldu ?

Türk Motor Platformu Hayal mi Oldu ?
30 Ekim 2016 - 19:18 'de eklendi ve 2373 kez görüntülendi.
İETT’nin öncülüğünde 2012 yılında kurulan Türk Motor Platformu, resmi olarak protokollerle ana otobüs üreticileri haricinde yapılan işbirliğiyle ilk temelleri atılmıştı. Üniversite-Sanayi işbirliğiyle kurulan bu birliktelikte, gelişen teknolojiye uyumlu olarak Türkiye’nin kendi motoru, tüm yerli üretim yapanlarla üretilecekti.

 

Ülkemizde özellikle kasa üretimiyle %50 yerli otobüs üretimi yapan, yerli butik üretici firmaların, tedarikçileriyle birlikte ve üniversiteler Türk Motor Platformu’nda işbirliği yapmıştı. Bu işbirliğinde,teknolojik yeniliklere uyumlu, serbest piyasada rekabet edebilecek bir motor projesiydi hatta şanzıman ve aks da dahil olmak üzere güç ünitesinin geliştirilmesi ve üretilmesi hedefleniyordu.

Motor üretiminin Türkiye’de yapılmasıyla birlikte yan sanayinin güçleneceğini de 2012 yılında İETT Genel müdürü olan  DR Hayri Baraçlı, “Üretilen ürünlerin katma değeri de artacak. Bu imza yerli motor üretimi için bir milattır. İETT’nin İkitelli garajında bir motor yenileme ünitemiz var. Burada oluşmuş büyük bir bilgi birikimi var ve bu bilgi birikiminin harekete geçmesiyle birlikte büyük bir Ar-Ge’ye sahip olacağız. Bu da sanayimizin gelişmesi anlamına geliyor. Sanayi gelişirse büyüme de hızlanır” demişti.

İETT’nin, kurulması için öncülük yapmış olduğu platformun kuruluş bildirgesini aralarında BMC, Güleryüz, Karsan, Otokar, Temsa gibi kasa üreticilerinin bulunduğu 5 üretici firma ile İETT ve Yıldız Teknik Üniversitesi imzalamıştı. Ancak proje ile ilgili bugüne kadar her hangi bir somut adım atılmadı.

 

 

http://magazinulasim.com/Konu-turk-motor-platformu-birligi.html

dsc_8205-1 dsc_8205

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER