Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Ticari de Yaş Sınır 69 Oldu

Ticari de Yaş Sınır 69 Oldu
14 Eylül 2021 - 19:54 'de eklendi ve 1275 kez görüntülendi.

Türkiye ve dünyadaki etkileri ağır bir şekilde devam eden salgında normalleşme ile birlikte önlemler de hayata geçiriliyor. Deneyimli ağır ticari araç sürücülerine daha fazla ihtiyaç duyulduğu bugünlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı önemli bir düzenleme yapıldığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından 14.09.2021 tarihinde yapılan düzenlemeyle, COVID 19 Tedbirleri Kapsamında karayolu taşımacılığında ağır ticari araç sürücü ihtiyacını karşılamak amacıyla 65 olan yaş sınırını 31,12,2023 tarihine kadar 69 yaş sınırına yükseltti.

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüler 31.12.2023 tarihine kadar 69 yaşından gün almamış olmak kaydıyla sürücü mesleğini yapabilecek.

Sürücüler, SRC türü (SRC-5 hariç) Mesleki Yeterlilik Belgesi süresi biten veya bitimine 3 ay süre kalan sürücülerin şoförlük mesleği bakımından bedeni ve psiko-teknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren, başvuru tarihi itibariyle son bir ayda alınmış Sağlık Raporu ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bölge Müdürlüklerine 15.09.2021 tarihinden itibaren başvurabilecekler.

Şoförlük Mesleğine devam etmek isteyen sürücülerden istenen belgeler:

– TC Kimlik,

– Güncel cep telefonu

– Sürücü Sağlık raporu

– Psikoteknik Raporu

Bölge Müdürlükleri usulüne uygun başvuruları değerlendirip Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bildirecek.

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER