Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otobüs Bilet Fiyatları Düştü! Ancak Yüzde 50 Kısıtlama ?

Otobüs Bilet Fiyatları Düştü! Ancak Yüzde 50 Kısıtlama ?
11 Haziran 2020 - 13:58 'de eklendi ve 2446 kez görüntülendi.

Son Dakika Şehirler arası otobüs biletleri 31 Temmuz 2020 tarihine kadar yeniden düzenlendi.

Şehirlerarası otobüslerde,iç işleri ve ulaştırma,sağlık bakanlıklarının önlemleriyle yüzde 50 yolcu kısıtlamasının ardından,seyahat yasaklarının kalkması ile,uçak biletleri ile kıyaslandığında ve otobüs sektörünün maliyetleri,doluluk oranlarının da düşmesi ile biletlerde yüksek oranlı artışlara neden olduğu tepkilere yol açmıştı.Ulaştırma bakanlığı’ndan bugün zor bir süreç geçiren şehirler arası otobüs sektörüne “tavan fiyat”lar da yeniden indirim geldi.Ancak şehirler arası otobüsler de yüzde 50 kısıtlaması kalkmadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, otübüs bilet fiyatlarında yüzde 30-40 aralığında indirim öngören bir tebliğ hazırlıyor.Düzenlemenin, birkaç gün içinde Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.Tebliğ, yayımlandığı gün uygulamaya girecek; bilet fiyatları düşecek. Daha önce 301-350 kilometrelerde 150 lira olan tavan fiyat 110 liraya, 901-1000 kilometrelerde 250 lira olan tavan ücret de 185 liraya düşecek. Böylece, tavan ücretin belirlenmesiyle en fazla 160 liraya satılabilen İstanbul-Ankara hattı biletlerinin fiyatı en fazla 120 lira olacak.

İŞTE O TEBLİĞ

Bl ve D1 yetki belgesi sahipleri tarafından karayoluyla yapılan tarifeli yolcu taşımalarında kilometre esasına göre yayım tarihi ile 31 Temmuz 2020 tarihleri arasında uygulanacak olup, uygulama süresince aşağıdaki hususlara uyulacaktır.
a) Bu Tebliğ ile belirlenen tavan ücret tarifesine Katma Değer Vergisi (KDV) dâhildir.
b) Yetki belgesi sahipleri, taban ücret olarak Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 56 ncı maddesine göre “Görülmüştür” şerhi verilen ücret tarifelerindeki ücretleri, tavan ücret olarak ise Ek-1’de yer alan tavan ücret tarifesindeki ücretleri uygularlar.
c) Taban ücret olarak uygulanacak tarife, bu tebliğ ile belirlenmiş tavan ücretin üzerinde olması halinde tavan ücret tarifesi uygulanır.
ç) Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 56 ncı maddesi çerçevesinde, çocuklar ve engelliler için yapılan zorunlu indirimler ayrıca uygulanacaktır.


SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER