Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Ocak Haziran Kamyon Çekici Piyasası En Çok Satan Kim Oldu ?

Ocak Haziran Kamyon Çekici Piyasası En Çok Satan Kim Oldu ?
14 Temmuz 2020 - 17:40 'de eklendi ve 2954 kez görüntülendi.

Ağır ticari araçlarda Ocak-Haziran döneminde toplam 7.058 adet kamyon ve çekici üretildi.Türkiye pazarında ise toplam satışı 2754 adet olarak gerçekleşti.

2020 yılı Ocak Haziran ilk altı ayında toplam 2754 adet kamyon ve çekici satışı ile ağır ticari araç pazarı yüzde 37 arttı.2019 ilk altı ayında 7.746 kamyon ve çekici ihrac edilirken 2020 ilk altı ayında korona salgını ve üretimlerin kısıtlı olması ile 4.100 adet ile yüzde -47,1 geriledi.

Türkiye İç Pazar Ocak Haziran Çekici ve Kamyon Satış Adetleri

Özellikle yurt içi nakliye taşımalar artarken paralel olarak uluslararası taşımacılıkta da hareketlenmeye başladı. Haziran ayının ilk günlerinde Yetkili Servislere araç giriş adetleri Covid19 öncesini yakaladı.

Kovid salgını sonrası normale dönmeye çalışan Türkiye pazarında Haziran ayında başlayan hareketlenme ve kamu bankalarının kredi oranlarında yerli üretim Kamyon ve Çekicilere özel finansman kampanyalarının artması ile iç pazar da Ford Otosan üretimi Ford F MAX ve Mercedes Benz Türk üretimi yeni Actros MP5’e olan talebin artması ithal gelen diğer markaları toplam satış adetlerini etkiledi.

ÇEKİCİ SATIŞ ADETLERİ OCAK HAZİRAN 2020
KAMYON SATIŞ ADETLERİ OCAK HAZİRAN 2020

Çekici ve Kamyon İhracatı Ocak Haziran

Kamyon ve çekici ihracatında ise ülkemizde ihracatın ise özellikle yeni Actros ile Mercedes Benz Türk ve Ford F Max ayrıca inşaat serisi ile Cargo kamyonlarla Ford Otosan lokomotifi olmuş durumda.

Mercedes Benz Türk 3.185
Ford Otosan 915

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER