Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Iveco S WAY Nikola TRE İle ELEKTRİKLENDİ

Iveco S WAY Nikola TRE İle ELEKTRİKLENDİ
06 Aralık 2019 - 17:08 'de eklendi ve 2758 kez görüntülendi.

İtalyan otomotiv firması CNH Industrial’a ait olan ve Iveco tarafından projelendirilen ilk elektrikli kamyon (çekici) modelinin tanıtımı gerçekleştirildi.Geçtiğimiz aylarda satışa sunulan S WAY modeli ile 250 milyon dolar bütçe ile hisse alımı karşılığında, ABD’de yerleşik startup firması Nikola Motor Motor ile anlaştı.İtalya’nın Torino kentinde geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan elektrikli kamyonun (çekici) ,Nikola Tre adını alacak olan yeni kamyonun, Avrupa’da Volkswagen, Daimler ve Volvo ile rekabet etmeye çalışan Iveco’nun elini güçlendirmesi bekleniyor.

400 ila 800 Kilometre Aralığı

Nikola Tre, tasarım olarak geçtiğimiz aylarda satışa sunulan,Iveco S WAY’ın tasarım özelliklerine sahip.

Ancak Nikola, Iveco S-Way’in üzerinde çeşitli tasarımsal değişiklikler yaptı.Led ışıklar ve S WAY serisinde ki tamponları dikey sis lambaları ve yan rüzgarlıklara ilave olarak arka lastikleri çamurlukla tümüyle kapatmış. Yapılan değişiklikler ile çokça eleştiri alan ve elektriklenen araca farklı bir hava katmış.

Nikola’nın CTO’su Dane Davis ;Elektrikli motorlarının her biri bağımsız olarak bir tekerleği tahrik eden ve böylece tork vektörü olarak adlandırılan, yani torkun tek tek tekerleklere aktif bir şekilde dağıldığı bir aks üzerinde çalışıyoruz,bu özellik olmadan bile, Nikola Tre, yalnızca çekici olarak değil ayrıca iki ve üç akslı (4×2 ve 6×2) ve 18 ve 26 ton ağırlığında bir araç ağırlığına sahip serilerde de satışa sunulacak.644 beygir güç ve 1.800 Nm torka sahip.

Aynasız ve Dijital Göstergeler

İç tasarımda gösterge panelinde tamamen dijital devasa bir multimedya dokunmatik ekran bulunuyor. Navigasyon, canlı trafik güncellemeleri ile gerçek ağırlık ve rota, yakıt hesaplaması akıllı telefon uygulamasıyla sürücüye uzaktan araca erişim sağlayan tekonolojik yenilikleri barındırıyor. Analog dış aynalar yerine, Tre, kameralar kullanıyor.

2021’de Avrupa Pazarına Satılacak

İlk testler 2020 ortasından itibaren yapılacak ve elektrikli aracın gelecek yıl Eylül ayında IAA Ticari Araçlar fuarı’nda sergilendikten sonra,2021 için ilk teslimat yapılması planlanlanıyor. Satış ve servis hizmeti Avrupa Iveco bayileri ağı aracılığıyla gerçekleştirilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER