Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Efsane Temsa Yeniden ”Haydi Bismillah” Dedi

Efsane Temsa Yeniden ”Haydi Bismillah” Dedi
26 Aralık 2019 - 16:15 'de eklendi ve 5199 kez görüntülendi.

Temsa yeniden ”Haydi Bismillah” dedi.Konkordato ilan eden TEMSA tarafından işçilere gönderilen mesajda yarın iş başı yapılacağı duyuruldu.Çelik İş Sendikası yöneticileri de haciz işlemlerinin çözüldüğünü bunun üzerine tesislerde tam kapasiteyle üretimin yeniden başlamasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Konkordato ilan edildiği için şirkete yönelik haciz işlemleri durduruldu.

Yılda ürettiği 11 bin 500 aracı dünyanın 66 ülkesine ihraç eden TEMSA Otobüs Tesisleri’nin Sabancı Grubu’nun True Value Capital Partners‘a kafaları karıştıran satış süreci ardından yaşanan krizle birlikte üretimi durdurması üzerine ”sorunların yeniden çözülmeye” başlandığı açıklandı.

TEMSA’nın yaklaşık 200 milyon dolar civarındaki borcu nedeniyle bankalar tarafından başlatılan geri çağrma ve ardından başlatılan haciz işlemlerine karşı yapılan görüşmeler sonucunda konkordato da ilan edilmesiyle kriz aşıldı ve fabrika tarafından çalışan işçilere 27 Aralık’ta işbaşı yapmaları için çağrı yapıldı.

TEMSA’da yetkili olan Çelik İş Sendikası yöneticileri de haciz işlemlerinin çözüldüğünü bunun üzerine tesislerde tam kapasiteyle üretimin yeniden başlamasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Güç Birliği Yapılmıştı

TEMSA’nın kapatılmaması ve üretime devam etmesi için geçtiğimiz hafta Adana Büyükşehir belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç önderliğinde Adana Sanayi Odası‘nda geniş katılımlı bir toplantı yapılmış ve şirketin üretimi sürdürmesi için mücadele etme kararı alınmıştı.

Hacı Ömer Sabancı Holding (SA) çatısı altındaki şirketlerden otobüs midibüs ve hafif kamyon üretimi yapan Temsa Ulaşım Araçları 182 milyon 693 bin TL’ye İsviçre merkezli True Value Capital Partners‘a satılmıştı. Satış anlaşmasına göre 825 milyon TL şirket değeri üzerinden borç ve nakit düzenlemeleri yapıldıktan sonra 375 milyon TL hisse değeri karşılığında devir gerçekleştirilmişti.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER