Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Çin’den Yeni AB Normlu Çekici

Çin’den Yeni AB Normlu Çekici
26 Eylül 2020 - 23:58 'de eklendi ve 1885 kez görüntülendi.

AB normlarına göre uzatılmış kabinli ilk araç Avrupa yerine Çin’den geldi!!!

Çinli kamyon üreticisi,AB yasalarında tartışılan ve çekicilere dair ön izlemelerinin yayınladığı grafikteki çekiciyi kopyalayarak üretmiş.

Kamyon kabinlerinin 90 santimetre uzatılmasına sağlayan yeni Avrupa Birliği Normları uygulanmaya başladı.Bu standartları karşılayan ilk araç, şaşırtıcı şekilde Avrupa yerine binlerce kilometre uzaktan geldi.

CNHTC markalı kamyonun hava direnci iyileşirken aracın uzaması ve haliyle ağırlığının artıyor olması yakıt tüketimini nasıl etkiliyor, bu konuda net bir bilgi verilmemiş.

Diğer taraftan MAN ile yakın ilişkili olan Çinli firma, bu ve çoğu aracında STEYR motor ve MAN kökenli kabin-ler kullanıyor.

Güç olarak şimdilik 430 ve 600 beygirlik seçenekler var.Ağırlığı da, önü düz olanlara göre yaklaşık 200 kilo daha fazla.

CNHTC/SINOTRUK ağırlıklı olarak SITRAK, HOWO, STEYR, HUANGHE, GOLDEN PRINCE, HO HAN, WANGPAI, FULO markalarını kapsayan çok çeşitli ağır hizmet kamyonları, otobüsler, özel kamyonlar, motorlar ve bunların setleri, parçaları ve özel şasileri imal ediyor.

Yılmaz ASAN
Otometre.com
Magazinulaşım.Com

www.otometre.com

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER