Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Volvo Yeni Nesil Fh’ları Tanıttı

Volvo Yeni Nesil Fh’ları Tanıttı
20 Mayıs 2021 - 9:31 'de eklendi ve 2750 kez görüntülendi.

Volvo Yeni Nesil Fh’ları Tanıttı.Tasarımı Türk’e Ait Olan Yeni Volvo FH Her Koşulda Yenilikler Sunuyor.

Temsa İş Makinaları’nın distribütörlüğünü yürüttüğü Volvo Trucks, yeni tasarlanmış kabin, yenilikçi güvenlik özellikleri ve sürücü odaklı fonksiyonlara sahip yeni Volvo FH’in tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni Volvo FH tasarımıyla daha verimli, güvenli ve konforlu bir sürüş imkanı sağlıyor. “Volvo FH serisi, özellikle hayatlarının önemli bir bölümünü yolda geçiren şoförler tarafından yıllardır en beğenilen model oldur” diyen Volvo Trucks Başkanı RogerAlm: “Yeni Volvo FH ile, sürücülerin dünya standartlarında çalışmalarına yardımcı olacak hizmetleri sunmayı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Volvo Trucks; sürücü ortamına, güvenliğe ve verimliliğe odaklanan dört yeni kamyonu tanıtıyor. Volvo Trucks Başkanı Roger Alm, yeni ağır kamyon nesli ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bu ileriye dönük büyük yatırımdan dolayı çok gururluyuz. Amacımız, onları daha rekabetçi yaparak ve giderek zorlaşan pazarda en iyi sürücüleri kendilerine çekmelerine yardım ederek müşterilerimizin en iyi iş ortağı olmak.” olduğunu açıkladı.

İsmail  ”tasarım geliştirmenin tüm adımlarında ve en yeni ürünler ve çözümler için önde gelen tasarım ekiplerinde uzman.” olarak tanınıyor.

Bizim İsmail Ovacık,Volvo Group Kamyon Teknolojisi bölümünün Dış tasarım sorumlusu ve şefi.Stratejik tasarım ve marka kimliğine odaklanan yenilikçi Türk kamyon tasarımcısı.

Ön planda konfor

Roger Alm ; Profesyonel sürücü yine de kamyon ve çekicilerde önemli bir faktördür. “İyi bir sürücü müşterilerimizin karlılığına büyük bir katkıda bulunabilir.Ve tüm dünyada kronik bir nitelikli şöfor sıkıntısı var.” Yeni nesil ile profesyonel sürücünün verimliliğini ve konforunu ön plana çıkarıyoruz. Bu, “müşterilerimizin en iyi sürücüleri kazanmasına ve elinde tutmasına yardımcı olmak için” önemli bir adımdır diyor.

Yenilenen FM, FMX de olduğu gibi FH ve FH16 serisinin dışına bakarken ,V şeklindeki farlar dikkat çekiyor. Burada daha önemli olan, camın arkasında oturan şeydir. İsveçliler ayrıca facelift ile yeni farlar sunuyor. Yolları aydınlatmaktan daha fazlasını yapmak istiyorlar. LED farların uyarlanabilir uzun huzmesi, yaklaşmakta olan trafiği veya öndeki araçları göz kamaştırmamak için tek tek ışık kademelerini devre dışı bırakmakta. Aynı zamanda, parlayan ışık, kullanıcıların parlama yapmadığı yol çevresinde korunmasını sağlıyor.

Dijital Şöfor Mahali

Ve iç mekanda yeni,sadece dokunmatik ekran, düğme ve ses kontrolü ile bu dokuz inç ekran.Direksiyon altındaki saatler dijital ve on iki inçlik bir ekran yerleştirdi. Mevcut duruma bağlı olarak, sürücü araç bilgilerini dört farklı ekran bölerek görüntülemek için kullanabiliyor. Bu, sürücünün karakteristik değerlerine ulaşmasını kolaylaştırmaktadır.Ve bu yenilik dikkat dağıtıcı unsurları azaltacaktır.Aynı zamanda Volvo, gelecekteki güncellemelerini kamyonlarında mümkün olan en kısa sürede uygulamak için kapıyı açık tutuyor.Tabii ki, yeni takograflar düşünülebilir. Ama aynı zamanda gelecekteki bağlantılı hizmetler hakkında. Bu hizmetler analog saatlerde görüntülenemez. Volvo ayrıca yardım sistemlerine FH16 da , standart EBS’yi (elektronik fren sistemi) dört gözle bekleniyor.Digi-Cockpit’te olduğu gibi Volvo da geleceği şimdiden inşa ediyor.

Elektronik iç kısımlara ek olarak Volvo, FM ve FMX serisi için doğrudan sürücü kabininde de çalışmaya başladı. “Tamamen yeni kabin, kolayca değiştirilebilen, sağlam parçalara, far korumasına ve yeni, V şekilli LED farlara sahip bir ön bölüme sahip. Sürücülerin inip binmesini kolaylaştırmak için kaymaz yüzeyli yeni tabanlar geliştirdik ”dedi.

Volvo Trucks baş tasarımcısı İsmail Ovacık. Volvo’ya göre, genel olarak, yeni kabin sürücülere bir metreküp daha fazla alan sunuyor. Bu, dikey A sütunları ile sağlanıyor. Aynı zamanda, yeni kabin dışarıya daha iyi bir görünüm sunar. Volvo kapı hatlarında da değişkiliğe giderek yeni aynalar taktı.

Volvo’nun yeni yol evleri artık daha fazla depolama alanı sunuyor. Alt yatak biraz yukarı kayar, bu da dolaplarda da alan kazandırıyor. Arka kabin duvarında ek olarak LED panellerle bölünmüş ek depolama seçenekleri de var. Günlük kabinde, depolama alanı maksimum 800 litreye kadar yükseldi.İsteğe bağlı olarak ayarlanabilen direksiyon , sürücünün ergonomik olarak uygun oturma pozisyonunu bulmasını kolaylaştırır. Ergonomi, I-Shift için yeni bir kontrol kolu ile de desteklenir. 

Kabinde bir yenilik daha: Volvo yalıtımı geliştirdi. Bu, birkaç kez yardımcı olur ve her şeyi sürücünün vücudundan biraz daha iyi tutar, bu da hayatı onun için zorlaştırır. Soğuk, ısı ve gürültü artık iç mekana kolay bir şekilde nüfus etmiyor. Volvo direksiyon açısını artırdı. Bu, kamyonu biraz daha manevra yapabilir hale getirir. Bu, özellikle sıkı şehir içi trafiğinde – veya özellikle lastik aşınmasını da azaltıyor.

I-Save İle Daha Fazla Tasarruf

Yeni Volvo FH, önemli miktarda yakıt ve CO2 tasarrufu sağlayan I-Save paketine dahil yeni, verimli Euro 6 dizel motorla da özelleştirilebilir. Örneğin uzun yol operasyonlarında, I-Save özelliği bulunan yeni Volvo FH, yeni D13TC motorla bir dizi özelliği bir araya getirir ve yüzde 7’ye varan yakıt tasarrufu sağlayabilir. 

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı volvo-fh-interior-image-gallery-img9-1024x764.jpg
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER