Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Ankaralı Neoplan’lar Busworld Europe 2023 Fuar’ında Sergileniyor

Ankaralı Neoplan’lar Busworld Europe 2023 Fuar’ında Sergileniyor
11 Ekim 2023 - 16:04 'de eklendi ve 1845 kez görüntülendi.

Man & Neoplan’ın Almanya dışındaki en büyük fabrikası olan Türkiye’nin başkenti Ankara Akyurt’ta 317 bin metrekarelik alanda ürettiği Neoplan ve Man otobüsler Brüksel Expo fuar merkezinin girişinde fuar boyunca ziyaretçileri karşıladı. Yeni dokunuşlarla,oldukça beğeni toplayan Man otobüs grubu fuar alanında,MAN Lion’s Coach Optiview Lion’s City 12 Elektrikli LE,MAN Lion’s City 10C E ve MAN Lion’s Intercity 14 metre, şehirler arası ve şehir içi otobüslerini sergiledi.Man grubu ayrıca Busworld Brüksel Expo çevresinde yeni dokunuşlar yaptığı “Diamond”serisi ile 1 adet Neoplan Tourliner,Neoplan Cityliner ve 2 adet Skyliner’ı da diğer araçlarından daha çok öne çıkararak,fuar boyunca turizm işletmecilerinin ve ayrıca şehirler arası otobüs işletmecilerin test kullanımına sundu.

Busworld Europe Fuar’ında Neoplan’a ilgi büyüktü. Yeni SmartSelect sistemine sahip yeni dijital şoför mahali ile Neoplan otobüs serisinin yeni özellikleri fuar’ın en ilgi çekenleri arasındaydı. Neoplan otobüslerinde bir seçenek olan Efficient 3 vites değiştirme özelliği de tanıtıldı.

Man Türkiye A.Ş’nin üretip ihrac etmiş olduğu,Türk Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2023 yılı nisan ayı verilerinde en yüksek yerlilik oranlarına sahip olan Neoplan Skyliner (yüzde 56,90) ve Neoplan Cityliner (57,76) otobüsler Busworld Europe 2023 fuarında büyük ilgi topladı.

Türkiye’de Neoplan otobüsleri 3 milyon kilometre ile tecrübesini vurguluyan Türk/Alman üretimi otobüs grubu ve ihracattaki ikinci yerli marka olan Neoplan yıllardır seçkin ve yenilikçi otobüsleriyle oldukça da ünlü bir marka.

MAN Kurumsal İletişim Otobüsü ve Dijitalleştirmeden sorumlu Sebastian Lindner ;

”Yıllar geçtikçe Neoplan otobüsleri, seyahatlerimizde deneyimlemeniz gereken kült bir duygu haline geldi. Neoplan Tourliner’ın 20. yıl dönümü için, Neoplan’ın temsil ettiği seçkin ayrıcalığı daha da fazla vurgulayarak ”Diamond Edition’ı ürettik.Geçtiğimiz yıllarda Neoplan kendisini sektördeki seçkin ve elit otobüs markası olarak konumlandırdı. Yaklaşık yarım asır önce tanıtılan çift katlı Skyliner ve Cityliner’a 2003 yılında bir aile üyesi de Tourliner’la katıldı. “Busworld Ödülleri’nde de yer alan ve test sürüşünde de deneyimlenebilen Diamond Edition, bu yıldönümünü kutlamak için ayrıca özel tasarlandı. Diamond Edition versiyonunda ayrıca dış alanda bir Skyliner ve bir Cityliner yer alıyor. Yakınlarda gelecekte akıllı MAN SmartSelect kontrol sisteminin entegre edildiği yeni, ergonomik dijital kokpitle de donatılacak” dedi

”Elmaslar Sonsuza Kadar Kalır

“Diamond Edition’ın arkasındaki felsefe ”Elmaslar sonsuza kadardır”dır; bu da tasarımımızın seçkin, zarif, zamansız ve aynı zamanda çağdaş bir otobüs olduğu anlamına geliyor. Mesela pırlantaya da değer veriyor ve sahip çıkıyorsunuz. Bu açıdan bakıldığında satış sonrası hizmete, servis sözleşmelerine ve gerçek çözümler sunmaya büyük önem veriyoruz”

Diamond Edition’ayılculuk yapan herkes Tourliner veya Cityliner’ın ön sıradaki tamamen ayarlanabilir deri koltuklarını görür görmez Neoplan’ın ne anlama geldiğini dahah iyi anlayacaktır. Mesela Skyliner da en üst katında ön sıraya yerleşin ve kısmen cam tavan sayesinde geniş manzaranın keyfini çıkarın. Biraz daha rafine ve ayrıcalıklı şeyleri tercih ediyorsanız, bu Skyliner’a 49 yolcuyu şımartmak için bir ‘bistro’ bölmesi de tasarlayarak satın alabilir müşteriler.

Teknik

Yeni elektronik platform aynı zamanda ‘Diamond Edition’ otobüslerinin güvenliği, sürüş konforunu ve verimliliği artıran çok sayıda tekonolojik cihazla donatılmasını da sağlıyor. Örneğin, bu otobüs, otobüsün otoyollarda yaklaşık 2 cm alçaltılmasına olanak tanıyan ve aerodinamiği geliştiren tamamen yeni bir havalı süspansiyon sisteme de sahiptir.

Ayrıca çok sayıda yeni veya yüksek destek sistemi, 2024 model otobüsleri tamamlıyor. Bunlar arasında Acil Durum Fren Desteği EBA+ ve yeni düşük hızda çarpışma uyarı sistemi, TPMS lastik basıncı izleme sistemi, Alkol kilidi hazırlığı, Şerit Değiştirme Desteği, Şeritte Kalma yer alıyor. ve 30 km/s’nin altındaki hızlarda otomatik olarak devreye giren ve ayrıca aracın etrafındaki yakındaki hareketleri algılayan bir Dönüş Yardım Sistemi olan Şerit Dönüş Yardımı gibi.

Diğer özellikler arasında, otobüsün 40 km/saat’e kadar trafik sıkışıklığında ilerlemesine olanak tanıyan ancak 60 km/saat’e kadar hızlarda etkin durumda kalan Adaptif Hız Sabitleyici (ACC) ve Trafik Sıkışıklığı Yardımcısı yer alıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER