Yeni Scania Interlink.Son birkaç yılda piyasaya sürülen Scania yeni nesil otobüs serisine bir yenisi daha katılıyor.Kısa ve orta mesafe yolculuklar için tasarlandı.Üreticiye göre araç yeni bir şasi ve gövde ile donatılmış,ayrıca çok çeşitli donanım seçeneklerine, gelişmiş güvenlik fonksiyonlarına ve sürücü için yeni bir alana da sahip. Yeni Scania Interlink, yakıt tüketiminde yüzde 8’e kadar verimlilik sağlıyor.
Şehirler arası otobüsler ve ardından şehir otobüslerinden sonra, Avrupa’nın önde gelen otobüs üreticilerinin orta mesafe şehirlerarası modellerinde artık net bir nesil değişimi başlamış durumda.Yakın zamanda yollara çıkan muadilleri bunun en yakın örneği.Aynı zamanda, yeni Interlink’in gelişi hala biraz şaşırtıcı, çünkü artık otobüsle emekliye ayrılan önceki model eski sayılmaz: 2015’te satış da olan OmniExpress model ailesini benzer sorumluluklarla geliştirldi.
Yeni Scania İnterlink de, yan çizgileri düz olarak tasarlanmış ve şehir otobüslerini anımsatan birçok tasarım beznerliği bulunuyor.Düz çizgiler açısal tasarımıyla pekiştirilmiş,ilk bakışta, yeni Interlink esasen mevcut Scania Citywide’ın üst bir tasarımı izlenimini veriyor. Bagaj kapağının neredeyse üst kenarına kadar uzanan ve altta kalın bir şerit halinde siyah geniş cam yüzeyler gibi. 2009 yılında Touring şehirlerarası otobüsün piyasaya sürülmesinden bu yana Scania otobüslerinin ön göğüs de hakim olan siyah alan bu araçta da tasarım olarak yine vurgulanmış.Seçenek olarak bi-LED ve bi-halojen farlar arasında siparişte seçim yapabilir ve isteğe bağlı bi-LED premium paketi, gündüz yanan ışık ve dönüş sinyali olarak da hizmet veren muhteşem bir LED şerit eklenebiliyor.
Modern bir otobüs söz konusu olduğunda, ergonomik bir sürüş ortamı tasarlanmış olsa da çok derli toplu değil. Ayarlanabilir gösterge paneli ve sürücü koltuğu, daha iyi görüş alanı ve iyileştirilmiş sürücü kliması ve düğmeler ayrı kablolama yerine bir CAN sistemi aracılığıyla iletişim kurar, böylece yerleşimleri yeniden programlanarak özelleştirilebilir.
Selefinde olduğu gibi, Scania da Interlink’in yeni serisi işçiler ve çocuklar için orta mesafeli tarifeli ve özel hizmetler için ideal araç olarak pazar da konumlandıracak, ancak bunun tek kapsam olması amaçlanmamıştır. İlginç bir şekilde, önceki modele özgü şehirlerarası kullanıma ek olarak, üretici, şimdiye kadar mevcut bilgilere dayanarak, yalnızca standart bir zemin versiyonunda mevcut olmasına rağmen,bu yeniliği şehir otobüs için bile tavsiye ediyor.
Yenilenen Interlink,iki ve üç seride mevcut olacak, ilki 10,9 ila 13,3 metre uzunluklarda ve ikincisi sırasıyla 13,7 ve 15 metre uzunluklarda mevcut olacak.En uzun serisinde için azami 71 koltuk seçeneği sunuyorKaroseri yüksekliği sürüş moduna bağlı olarak değişiyor.Üretici dizel, biyodizel, LNG veya LBG ile çalışan 3,31 metre yüksekliğindeki versiyonlar ve hibrit varyant ile açılıyor. 3,53 metre ve gaz tanklı CNG ve CBG serisinde 3,64 metre yüksekliğe sahip.Scania interlink de uzunluklara ve kullanıma göre toplam dört farklı kapı seçeneği sunuyor.Azami bagaj alanı 7 m³.
Yeni seçenekler arasında yolcu kapasitesi artırılmış daha uzun iki dingilli otobüslerin yanı sıra daha kısa gazlı otobüsler de yer alıyor.Muhtemel müşterilere, Cummins ortaklığında geliştirilen altı silindirli, 6.7 litrelik, 280 beygir gücündeki Scania DC07 motor ve 280, 320 veya 360 beygir gücüne sahip daha güçlü 9.3 litrelik, beş silindirli Scania DC09 motor (206, 235 ve 265 kW), güç seviyesine bağlı olarak tepe torku 1400, 1600 veya 1700 Nm olabilir. Konvansiyonel dizele ek olarak, aracın merkez hattına ve uzunluğuna monte edilen tüm motorlar, biyodizel ve hidrojene bitkisel yağ (HVO) ile çalıştırılabilir. CNG ve CBG (sırasıyla sıkıştırılmış doğal gaz ve biyogaz) ve LNG veya LBG, ayrıca 9.3 litrelik Scania OC09 gaz motorunun 280 veya 340 beygir (206 veya 250 kW), 1350-1600 Nm torka sahip.Tank kapasitesi tasarımına bağlı olarak 1260 ile 1875 litre arasında değişirken, bagaj bölmesinde toplam hacmi 700 litre olan özel yalıtımlı kriyojenik tanklarla zeminin altında yakıt depolamak için kullanılmakta. Kısmen elektrikli alternatif olan paralel hibrit versiyonda ise 320 beygir gücündeki dizel motor ile şanzıman arasına 1030 Nm torka sahip 130 kW’lık bir elektrik motoru yardımcı olarak yerleştirilmiş. Hibrit ünite, frenleme sırasında jeneratör görevi de gören elektrikli makineye ek olarak, tavanın sağ ön tarafında bir otomatik debriyaj ve bir akü içeriyor.
Scania’nın tescilli 12 + 2 vitesli, geciktirici donanımlı Opticruise robotik şanzımanı tarafından standart olarak sağlanıryor ancak talep üzerine 6 + 1 vitesli ZF EcoLife 2 planet otomatik şanzıman da mevcuttur. Daha verimli motorlar ve şanzımanlar sayesinde üretici, bir önceki nesle göre yakıt tüketiminde %21’e varan tasarruf vaat ediyor. Motor, tasarrufun %6’sını ve şanzımanın %3’ünü oluşturuyor, ancak yeni start-stop işlevi (-%6), araç ağırlığındaki azalma (-%2) ve hız sabitleyici de üreticinin hesaplamalarına göre katkıda bulunuyor. . Şasi ile ilgili önemli bir gelişme, yük kapasitesini 7,5 tondan 8,2 tona çıkaran ve sadece seyahat konforunu iyileştirmekle kalmayan bağımsız süspansiyonlu ön süspansiyondur. ancak daha optimum ağırlık dağılımına izin verir (özellikle ağır tank ünitelerine sahip gazla çalışan versiyonlar için) ve ayrıca otobüsün taşıma kapasitesini 500 kg artırır. Yeni Interlink şasi, gövdeyle birlikte Scania’nın üretime başladığı Polonya’nın Słupsk kentinde üretilecek.bu faaliyeti bu yıl içinde İsveç’in Södertalya kentindeki fabrikasından taşıyacak .