Actros da iki yenilik daha Mercedes-Benz Actros’u OM 471 12 ,8 litrelik yeni üçüncü nesil motoru ile Avrupa pazarında satışa sunuldu.İkinci yenilik ise MirrorCam’da da yapıldı.
Mercedes-Benz Actros yeniliklerinde ilk olarak kameraların kollar kısaldı, Mercedes’e göre on santimetre fark var. Ayrıca bazen lensin üzerinde bir yağmur damlasının kaldığını ve daha sonra lensin ısınması sayesinde buharlaştığını Actros kullanıcılarının sosyal medya paylaşımlarında çok görüyorduk ve artık bu sorununda çözüldüğü ve kameraların etkilenmemesi için yağmur suyu oluklarının da genişletildiği açıklandı. Bu sistemle sürüş yapan sürücüler, yönlendirmek için monitör görüntüsündeki çizgileri hala görebilir, kameraların kolları kısalsa da geri gidişlerde kameralar daha geniş bir görüş açısı sağlıyor ve geri giderken kameraların hareketli olması da ilave edilen yenilikler arasında. Dinlenme ve park halinde sürücüler, kamyonunun etrafını istenmeyen durumlar için kontrol sağlamak istediğinde de kameraları açabiliyor.
Yeni kameralar, Avrupa da Nisan ayından bu yana Actros, Arocs ve eActros’ta mevcut.
Mercedes-Benz Trucks’ın 12,8 litrelik dizel motoru yeni teknolojiyle geliyor. OM 471’in üçüncü nesli yüzde dörde kadar daha az yakıt yakıyor ve ayrıca daha fazla torka sahip.Ekim ayında Avrupa da teslimatı başlayacak olan Actros’un yeni düz altı motorlu olarak siparişleri geçtiğimiz hafta alınmaya başladı.
Mercedes-Benz Trucks’ın başkanı Karin Rådström, “Amacımız toplam sahip olma maliyetini ve yakıt tüketimini azaltmaktı. Müşterilerimiz de çevre kadar fayda da sağlıyor” diye açıklıyor Daimler’de yeni motorun proje yöneticisi Christoph Mertens’e göre Kamyon, performanstan, sürüş dinamiğinden veya sürüş konforundan ödün vermeden başarıya ulaşır.
Ayrıntılı olarak,Almanya Mercedes Benz Actros’un yeni motorunda, gaz değişimi için ilgili olan piston boşluğu, enjeksiyon memeleri ve silindir kafası parametrelerinin bir optimizasyonunu listeledi. Sıkıştırma oranı 18.3:1’den 20.3:1’e yükseldi ve bu da 250 bar’lık bir tepe ateşleme basıncı ile daha verimli yanma ile sonuçlanıyor. Dahili direnci azaltmak için elektrikli aktüatörlü bir motor yağı basınç kontrol valfi kullanılıyor. Ayrıca Mercedes-Benz Trucks, düşük viskoziteli yeni bir motor yağına güveniyor. Yağlayıcı, sürtünme kayıplarını en aza indirmeyi amaçlar, ancak daha fazla aşınmaya veya daha kısa yağ değişim aralıklarına yol açmaz.
Muhtemelen en büyük değişiklik, iki yeni, kendi geliştirdiği ve ürettiği turboşarjlı turboşarj ile ilgili. Mercedes-Benz Trucks’a göre, tüketimi optimize edilmiş versiyon, uzun mesafe taşımacılığı için önceden belirlenmiş ve 350 kW / 476 hp’ye kadar mevcut. Üretici, portföyün 390 kW / 530 hp’ye kadar çıktığı ağır hizmet ve inşaat segmentinde yüksek performans ve motor frenleme gücü için geliştirilen varyantı görüyor. En güçlü yeni OM 471, tüketimi yüzde 3,5’e kadar azaltmalı, üreticiye göre orta ve alt güç seviyeleri tam yüzde dört mümkün.
Genişletilmiş üst tork programı, daha yüksek torktan sorumludur. OM 471 için 330 kW / 450 hp ve 350 kW / 476 hp G281 şanzıman bulunuyor ve A standart aralığında 7 ila 12 viteslerde 200 Nm artış sağlıyor. Yenisi de PowerShift Advanced Şanzıman kontrolü sürüş dinamiklerine yönelik olarak başlatılıyor: Mercedes-Benz Trucks’a göre, hassas vites seçimi ve dolayısıyla daha hızlı hızlanma ve daha hızlı vites değiştirme anlamına geliyor, bu da üst menzilde çekiş gücü kesintilerini yüzde 40’a kadar azaltıyor.