Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Hidrojen Yakıtlı Actros Test de

Hidrojen Yakıtlı Actros Test de
20 Mayıs 2021 - 16:53 'de eklendi ve 1056 kez görüntülendi.

Hidrojenle çalışan Mercedes Actros, 25 ton yük ile testler için yola çıktı.Geçtiğimiz nisan ayı sonlarında, kamyon üreticisi, 2020’de tanıtılan Mercedes-Benz GenH2 Kamyonunun ilk yeni geliştirilmiş prototipinin zorlu testlerini yapmaya başladı. Bu, seri üretime giden yolda önemli bir kilometre taşını işaret ediyor. Bu testler sırasında Daimler Trucks’daki geliştiriciler,yakıt hücreli araca adım adım ilerliyor. 

25 ton ve toplam ağırlığı 40 ton. Yani boş ağırlığın burada dizel yakıtlı bir çekici ile karşılaştırılabilir olduğunda hidrojen ile 1,2 milyon kilometreyi kolayca kat etmesi varsayılıyor.

GenH2 Truck adlı prototip, geçen aydan bu yana ilk testlerinden geçerek gerçek bir kamyona dönüştü.Bugüne kadar trafiğe kapalı alanda test edilen hidrojenli actros araç önümüzdeki aylarda halka açık yollarda da test edilecek1,2 milyon kilometre boyunca testler ile Daimler Trucks’ın geliştirme mühendisleri, GenH2 Kamyonu, aracın ve bileşenlerinin benzer bir geleneksel Mercedes-Benz Actros ile aynı dayanıklılık gereksinimlerini karşılaması için tasarlıyor. Bu, 10 yıllık bir süre boyunca yolda 1,2 milyon kilometre ve toplam 25.000 saatlik çalışma anlamına geliyor.

SIFIRDAN TASARLANDI 


GenH2 Kamyon, sıfırdan yeniden tasarlandı. Geliştiricilerin özellikle testler sırasında odaklandıkları tamamen yeni bileşenlere sahiptir. Bu bileşenler, yakıt hücresi sistemini, tamamen elektrikli güç aktarım mekanizmasını ve özel soğutma ünitesi gibi tüm ilgili sistemleri içerir.

Ek olarak, yeni bileşenlerin araçtaki özgül ağırlığı ve konumu, kamyonun yol tutuş özelliklerini etkiler. Sonuç olarak, örneğin engebeli yolların neden olduğu titreşimler ve özellikle aşırı durumlar, yakıt hücreli kamyonu geleneksel araçlardan farklı baskılara maruz bırakır. Bu konuda erken bir aşamada kapsamlı bilgi elde etmek için, mevcut prototip, seri için planlanan özelliklerle aynı olan yaklaşık 40 ton brüt araç ağırlığı için 25 tona kadar yük ile test ediliyor. GenH2 Kamyonunun üretilen farklı bir serisi. 

NEDEN HİDROJEN


Daimler Trucks, sıvı hidrojeni kullanmayı tercih ettiğini çünkü bu durumda enerji taşıyıcısının hacme göre gaz halindeki hidrojenden çok daha yüksek bir enerji yoğunluğuna sahip olduğunu söylüyor. Sonuç olarak, sıvı hidrojen kullanan yakıt hücreli bir kamyonun depoları çok daha küçüktür ve daha düşük basınç nedeniyle önemli ölçüde daha hafiftir. Bu, kamyonlara daha fazla kargo alanı ve daha yüksek taşıma kapasitesi sağlar. Aynı zamanda, kamyonların menzilini önemli ölçüde artıran daha fazla hidrojen taşınabilir. Bu, geleneksel dizel kamyonlar gibi GenH2 Kamyon serisini çok günlük, planlaması zor uzun yol taşımacılığı ve günlük enerji veriminin yüksek olduğu yerler için uygun hale getirir. 

Ve performans? Henüz bir önemli ayrıntı yok. Sadece GenH2 Kamyon prototipinin 900 beygir azami güç, 4000 Nm tork ve 1000 kilometre menzil olacağı belirtiliyor. Ayrıca 2023 yılında nakliyeciler tarafından test edilmesi gerektiği ve 4 yıl sonra teslimatların yapılacağı açıklandı.

Mercedes’e daha yakından baktığımızda, uzun bir dingil mesafesi ve kabinin arkasına monte edilmiş ek bir “kule” görüyoruz. Hücrelerde elektrik üreten ve elektrik motoruna güç veren hidrojen tesisatının bir kısmı burada yerleştirilmiş

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER