Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes Benz Hidrojenli Kamyon Üretecek

Mercedes Benz Hidrojenli Kamyon Üretecek
16 Eylül 2020 - 18:01 'de eklendi ve 1711 kez görüntülendi.

Mercedes-Benz Kamyon grubu GenH2 Kamyon, eActros LongHaul ve eActros ile elektrikli ve hidrojenli kamyonlara odaklanıyor.Nisan ayında şirket, Volvo Group ile ağır ticari araçlarda elektirkli ve hidrojenli araç üretimi sistemlerinin ortaklaşa ar-ge faaliyetleri için Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co. KG’deki tüm grup çapında anlaşma imzalamıştı.

Mercedes-Benz, bugün Berlin’de hidrojen yakıtlı kamyonu GenH2’yi tanıttı. GenH2, bir hidrojen deposu ile 1.000 km’ye menzile sahip. İlk yol testleri 2023’te başlayacak olan kamyon ve çekicilerin seri üretimi 2024 yılında başlayacak. Mercedes-Benz ayrıca bugün eActros’un yeni yeni bir versiyonunu daha tanıttı.Elektrikli eActros LongHaul,tek akü şarjı ile 500 km menzile sahip.

Daimler uzun süredir ağır uzun yol kamyonları için yakıt hücrelerine güveniyor. Daimler, müşterilerinin Elektrikli ve hidrojen arasındaki tercihini ise Daimler Trucks CEO’su Martin Daum; “Yük ne kadar hafif ve mesafe ne kadar kısa olursa elektrikli kamyonu seçersiniz.Yükünüz ağırlaştığında ve mesafe uzadığında ise, hidrojeni tercih edebilir.” dedi.

Mercedes Benz GenH2

Mercedes-Benz, GenH2 ile gaz yerine sıvı hidrojeni kullanmayı tercih ediyor.Sıvı hidrojen (LH2) kullanımı hidrojen gazı hacmine göre çok daha yüksek bir enerji yoğunluğuna sahip.Gaz halindeki hidrojenin aksine sıvı hidrojen aynı hacimde çok daha yüksek bir enerji yoğunluğu ile önemli bir avantaj sağlıyor. Sıvı hidrojenle çalışan yakıt hücreli kamyon, daha küçük ve daha düşük basınç nedeniyle daha hafif bir depoya sahip olacak. Yakıt deposunun boyutundan ve ağırlığından sağlanan tasarruf daha geniş bir yükleme alanı ve daha yüksek bir taşıma kapasitesi sağlıyor.

GenH2, sıvı hidrojen için her biri 40 kg olan iki paslanmaz çelik depoya sahip.GenH2 sıvı nitrojen –253 derecede tanklarda depolamaya sahip. Yakıt hücresi sistemi 2 x 150 kilovat güç üretiyor ve buna ek olarak bataryaya 400 kW güç sağlıyor. Sürüş sırasında akü hem aracın fren enerjisi hem de yakıt hücresinin ürettiği elektrikle şarj ederek kinetik enerji kazanımı sağlıyor.Konsept modelin iki elektrik motoru, 2 x 230 kW sürekli güç ve 2 x 330 kW maksimum güç üretiyor.Tork sırasıyla 2 x 1577 Nm ve 2 x 2071 Nm‘dir.GenH2 kamyonunun menzili 1.000 kilometre.

EACTROS ELEKTRİKLİ ACTROS

Mercedes-Benz’in şimdiye kadar test ettiği eActros’un seri üretim 2021’de başlayacak hedef elektrikli actros serisinde 200 kilometrelik yol.

EACTROS LONGHAUL

EActros LongHaul ile Mercedes-Benz artık daha uzun mesafeler için 4,5 saat ve 500 km menzilli 4 × 2 Actros çekiciyi pazara sunacak.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 47454976-1.jpg
eActros Kısa Mesafe Serisi
eActros LongHaul Uzun Yol Serisi


Mercedes Benz GenH2

Mercedes Benz GenH2

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER