Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Bakan Adil Olmalı mı?

Bakan Adil Olmalı mı?
02 Aralık 2020 - 17:18 'de eklendi ve 2398 kez görüntülendi.

Türkiye’de havacılık sektörüne kredi paketi geliyor.

Covid-19 nedeniyle zor günler yaşayan,kısıtlama ve kapasitesinin yarısına kadar yolcu taşıyan havayolu şirketlerine yönelik kredi desteğine hükümetin sıcak baktığı belirtildi.Söz konusu kredi desteğinin 20 milyar TL civarında olacağı ifade edildi.

Otobüs endüstrisi çevre ülkelerde yaşanan global kriz ile birlikte devlet fonlarıyla destekleniyor Türkiye’de ise ulaştırma bakanlığı ve hükümet bu konuda sessiz.

Alman Ulaştırma Bakanı Scheuer 170 Milyon Euro Kurtarma Paketi Açıkladı!

Peki Otobüsler Uçaklardan Güvenli mi?

Avrupa ve Türkiye karayolu yolcu taşımacılığında sorunlar yaşrken,Türkiye otobüs işletmelerinin de aynı otobüsleri kullandığını belirterek,Federal Alman Otobüs İşletmeleri Birliği (Bundesverband Deutscher Omnibusunternehmer – BDO) ; “En hızlı hava değişimi otobüstedir” açıklamasında bulundu.BDO’nun yaptığı grafikli açıklama da ise,“Yolcu otobüsündeki hava değişimi,hızlı trenden 7 kat uçaktan 4,5 kat daha hızlı…”olduğunu açıkladı.

Almanya Otobüs Endüstrisini Fonladı


Geçtiğimiz Haziran ayında normalleşme süreci ile birlikte Almanya’da genel olarak greve giden ve Berlin hükümet binası önünde protestolar yapan tüm Almanya otobüs işletmeleri Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer görüşmeler yaparak ile AB Başkanlığı destek planının başlatılmasını istedi.Ve Almanya hükümeti 170 milyon euro olarak sektör için kurtarma paketini açıkladı.Almanya turizm ve şehirler arası olarak faaliyet gösteren yaklaşık 3.400 otobüs şirketinin her biri için  50.000 Euro üzerinde fonlama yaptı.

Ve Türkiye Ulaştırma Bakanı Adil Olmayan Adil Karaismailoğlu

Pandemi döneminde başlayan şehirler arası otobüslere karşı,otobüs üreticilerinin ve klima üreticilerinin yapmış olduğu açıklamalara dahi duymayarak,uçakların hijyenik,otobüslerin ise risk merkezi olabileceği algısıyla yolcu taşıma kapasitesine kısıtlama getirilmesi ardından, şehirler arası otobüs işletmeciliği sektörü ciddi ekonomik riskler yaşarken mesafeli tutum ve davranışlarıyla sektöre karşı adeta kulaklarını tıkadı.Hiç bir sektör temsilcisiyle bir araya gelmedi.Özellikle havaalanı ve tren garları uçak şirketlerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

Türkiye’de uçak taşımacılığı karşısında otobüs sektörü ciddi tehlike altında.Duruma “hijyen bulaş riski” gibi muhalefet algıları ve çekincesi ile şehirler arası otobüslerle ilgili bilimsel olarak ispatlanan hava sirkülasyonu konusu dahi görmezden gelinerek sessiz kalınmaya devam ediliyor.Belirsizlik devam ettikçe bu sorumsuzluğun ve çözümsüzlüğünün bedelini kim ödeyecek? bireysel ve kurumsal milyonlarca kredi borcu ile yatırım yaparak zorlanan seferleri aksayan otobüs endüstrisi mi?


SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER