Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

ACTROS Yılın Kamyonu Seçildi

ACTROS Yılın Kamyonu Seçildi
21 Kasım 2019 - 17:10 'de eklendi ve 2633 kez görüntülendi.

Actros üretildiği tarihten itibaren her yeni nesli ile 3 kez yılın kamyonu (çekicisi) şeçilmişti. Almanya Wörth ve Türkiye Aksaray fabrikalarında üretilen Mercedes-Benz yeni Actros MP5, Avrupa’da ki 24 büyük kamyon dergisini temsil eden 24 ticari araç editörü ve gazeteci jürisi tarafından 2020 Yılının da Uluslararası Kamyonu (çekici) olarak seçildi.

Yeni Actros MP5,en yakın rakibi ise Iveco’nun yakın zamanda satışa sunduğu S-Way ve Volvo Trucks’ın ise yakıt tasarruflu FH I-Save serisi ile yarıştı. Actros MP5, jüri üyelerinden 121 puan, Iveco S-Way 113 puan aldı. Volvo FH I-Save 47 puan aldı.

Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) kurallarına göre, yıllık ödül, karayolu taşımacılığı verimliliğine en büyük katkıyı yapan önceki yıl pazara sunulan kamyona (çekiciye) verildi. Teknolojik yenilik, konfor, güvenlik, sürüş kabiliyeti, yakıt ekonomisi, çevresel ayak izi ve toplam sahip olma maliyeti (TCO) dahil olmak üzere çeşitli ve önemli kriterler göz önünde bulunduruldu.

Mercedes-Benz, kısmen otomatik sürüş, genişletilmiş seyir ve şanzıman kontrol sistemleri, dijital insan-makine arayüzü ve çeşitli yeniliklerle önemli alanlarda önemli iyileştirmeler sundu.Geleneksel dış dikiz aynalarının yerine geçen ve sürücüyü manevra, viraj alma veya şerit değiştirme konusunda etkili bir şekilde destekleyen Mirror Cam sistemi ve İspanya’nın güneyindeki yakın zamanda yapılan bir test sürüşü sırasında Yılın Kamyon jürisi üyelerinim, belirli işletme koşullarında,çekicinin kısmen otomatik sürüşe izin veren (otonom) ve yeni Aktif Sürüş Yardımı (ABA5) sistemi kullanılmasına juri tarafından büyük beğeni topladı. 

Sonunda, IToY gazetecileri yeni Actros’un Tahmini Güç Aktarımı Kontrolü (PPC) sisteminin ve geleneksel gösterge panelinin yerine geçen tamamen dijital Multimedya kokpitinin yeni ve geniş işlevlerine de övgüde bulundu. Özellikle PPC sistemi artık şehirlerarası rotalar da, yakıt tasarrufu ve sürücünün iş yükünün azaltılması için de kullanılabiliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER