Hoşdereli Setra MultiClass Avrupa’da
Mart ayında Daimler Otobüsleri Türkiye’de üretilen Multi class ailesinin tam olarak pazara sunulmasının ardından Setra’nın alçak tabanlı özel olarak üretilen ve uzunlukları 10,51 ila 14,52 metre arasında toplam dört farklı uzunluktaki yepyeni MultiClass serisini tanıtmıştı .Şu anda multiclass ailesinin en kısa serisi olan S 510 LE ve 12,21 metre uzunluğundaki S 515 LE serisi Setra ürün gamında yer alırken 13 metrelik S 516 LE’nin de Avrupa’da tanıtımı yapılmıştı ve son olarak Hoşdere’de üç dingilli S 518 LE serisi de üretilmiş geçtiğimiz Ağustos ayında Avrupa’ya gönderilmişti.
Setra’nın Hoşdere’de üretilen multi class serisi yepyeni üç dingilli şehir ve orta mesafeli şehir otobüsü zorlu testleri Wörth’de yaptı. Setra’nın S 510 LE ve üç dingil bu serisi S 518 LE’nin üretimi ise 2024’ün başından itibaren üretim bandında olacak.
Yeni Setra MultiClass 500 LE serisi ile yakın mesafe de ve çeşitli turlar için üretilen orta sınıf otobüs sınıfında klasik serinin devamı.
Multi Class ailesinin diğer üyeleri gibi S 518 de önde ZF RL 82 EC tipi bağımsız süspansiyonlu şasi ve Bu dingiller Mercedes-Benz RO 440 hareketli dingile sahip bunlar sırasıyla 7.500, 12.600 ve 5.750 kilogram yük kapasitesine sahiptir. Setra 518 LE 394 beygir gücü (290 kW), 1900 Nm azami torka sahip 10,7 litrelik Mercedes-Benz OM 470 dizel motorla sunuluyor. Common-rail enjeksiyon,elektronik X-Pulse takviye enjeksiyon sistemli. Şanzımanı ise sekiz vitesli Mercedes-Benz GO 250-8 PowerShift robotik şanzımanın yanı sıra opsiyonel ZF EcoLife 2 otomatik şanzımanla da sipariş edilebiliniyor
MultiClass LE, isteğe bağlı hibrit modülle birlikte OM 936 motorla alınabiliniyor. Motor ile şanzıman arasındaki elektrik motoru, aşırı çalışma veya frenleme modunda alternatör görevi görerek yakıt tüketimi olmadan elektrik üretiyor. Bu, çatıdaki iki depolama modülünde de depolanıyor.14 kW’lık elektrik motoru bu enerjiyi dizel motoru desteklemek için kullanıyor. Böylece Setra 518 LE Hibritli oalrak daha az yakıt tüketiyor.
Güvenlik ;Yağmur sensörü, alacakaranlık sensörü, elektronik park freni, lastik basıncı izleme sistemi, dikkat izleme asistanı, SGA 2 ikinci nesil radar kör nokta monitörü, radar tabanlı Frontguard Assist adı verilen engel algılama fonksiyonu, geri görüş kamerası, trafik plaka tanıma sistemi ve Aqua Blade silecek lastiği (yıkama sıvısı, üzerlerinde bulunan kanallar ve nozullar aracılığıyla doğrudan lastiklerden ön cama aktarılır). Active Brake Assist 6 (ABA 6) acil fren destek sistemi, MirrorCam dijital ayna değiştirme sistemi, aracın yakın çevresinin 360° kuşbakışı görünümünü sağlayan kamera sistemi, şerit takip asistanı ve otomatik şanzıman olarak adlandırılan sistem Stellar markasının sekiz ileri otomatik şanzımanı ek ücret karşılığında sunuluyor. Hız sabitleme fonksiyonunu takip eden Tahmine Dayalı Güç Aktarma Sistemi Kontrolü (PPC) arazisi. Standart donanımın bir parçası olan ABS, ASR ve ESP’ye ek olarak, güvenlik cephaneliğindeki yeni bir unsur, normal otobüsler için özel olarak geliştirilmiş yeni nesil aktif fren asistanı Önleyici Fren Yardımı 2 bulunuyor.