Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Hidrojenli Actros Geliyor

Hidrojenli Actros Geliyor
29 Haziran 2022 - 15:23 'de eklendi ve 959 kez görüntülendi.

Daimler Truck, ticari araç yakıtı olarak sıvı hidrojen kullanımını test etmek için Almanya’da bir prototip ağır hizmet kamyonu ve dolum istasyonunu devreye aldığını duyurdu. Daimler’e göre, uzun mesafeli uygulamalara uygun hidrojen bazlı kamyonların seri üretiminin on yılın ikinci yarısında yapılması planlanıyor. 1000 kilometreye kadar menzile sahip.

Daimler Yönetim Kurulu Başkanı Martin Daum kısa bir süre önce şirketin ilk yıllık genel toplantısında, “BP, Shell ve TotalEnergies enerji gruplarıyla hidrojen dolum istasyonlarının inşası için anlaşmalar imzaladık” dedi. “2030 yılına kadar Avrupa’da toplamda 300’den fazla dolum istasyonu inşa edilecek. Hidrojen dolum istasyonları işletmecisi olan H2 Mobility Germany’den de hisse aldık.” dedi

https://twitter.com/DaimlerTruck/status/1541353195154415619?s=20&t=9NEL6o6EGcve4HvYMx-NPw

Almanya merkezli Stuttgart kamyon üreticisi, gaz halindeki hidrojene kıyasla hacimce önemli ölçüde daha yüksek enerji yoğunluğu göz önüne alındığında, hidrojen bazlı sürücülerin geliştirilmesinde sıvı hidrojeni tercih ettiğini kaydetti sonuç olarak, daha fazla hidrojen taşınabiliyor ve bu da verimliliği önemli ölçüde artırıyor. menzil ve aracın geleneksel bir dizel kamyonla karşılaştırılabilir bir performans göstermesini sağlıyor.

Son zamanlarda, kamyon üreticisi prototip kamyonun Air Liquide ile ilk başarılı sıvı hidrojen yakıt ikmalini gerçekleştirdi. Daimler, işlem sırasında, eksi 253 santigrat derecede kriyojenik sıvı hidrojenin şasinin her iki tarafına monte edilmiş iki adet 40 kilogramlık tankı doldurduğunu ve burada hidrojenin aktif soğutma olmaksızın yeterince uzun bir süre sıcaklıkta tutulabileceğini bildirdi.

Daimler, Iveco, Linde, OMV, Shell, TotalEnergies ve Volvo Group, H2Accelerate ilgi grubunun bir parçası olarak Avrupa’da hidrojen kamyonlarının toplu pazara sunulması için koşulların yaratılmasına yardımcı olmak için birlikte çalışmayı taahhüt etti.

Aynı zamanda Daimler Truck, sıvı hidrojenin alt soğutmalı sıvı hidrojen, sLH2, teknolojisi aracılığıyla taşınması için yeni bir sürecin geliştirilmesi üzerinde Linde ile birlikte çalıştığını bildirdi. Diğer şeylerin yanı sıra, bu yaklaşım LH2’ye kıyasla daha yüksek depolama yoğunluğu ve daha kolay yakıt ikmali sağlıyor. Şirketler, 2023’te Almanya’daki bir pilot istasyonda bir prototip araca ilk yakıt ikmali yapmayı planlıyor.

Bu arada Daimler ve ortakları, ortaklaşa geliştirilen sLH2 teknolojisinin ilgili ara yüzleri etrafında yüksek düzeyde şeffaflık ve açıklık hedefliyor. Daimler, hedefin, yeni sıvı hidrojen standardını uygulayan kendi yakıt ikmali ve araç teknolojilerini geliştirmek ve böylece yeni süreç için küresel bir kitle pazarı oluşturmak için diğer şirketler ve derneklerle işbirliği yapmak olduğunu belirtti.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER