Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Bmc İDEF 2019’da 11 Araç Sergiledi

Bmc İDEF 2019’da 11 Araç Sergiledi
03 Mayıs 2019 - 17:04 'de eklendi ve 7087 kez görüntülendi.

BMC, bir süredir üzerinde çalıştığı Yeni Tuğra tasarımlı tank taşıyıcıyı ilk kez IDEF 2019’da sergiledi.

BMC tasarım ve üretimi olan,yürür aksamı ve kabini tamamen BMC imkan ve kabiliyetlerinde geliştirilip üretilen tank taşıyıcının Ağustos 2019’da Milli Savunma Bakanlığına teslim edilmesi planlanıyor.Kalifikasyon sürecini takiben ilk etapta toplam 72 adet aracın teslimatının gerçekleştirilmesinin planlandığı Tank Taşıyıcı Projesi kapsamında, küresel pazarda da yoğun talebe istinaden birçok ülke ile görüşmelerin yürütülmekte olduğu belirtiliyor. Tank Taşıyıcı, üzerindeki Altay tankıyla IDEF 2019 fuar’ında kamuoyuna tanıtıldı.

Türkiye’nin ilk ve tek tank taşıyıcısı olan ve milli imkan ve kabiliyetlerle geliştirilip tasarlanan çekici, 620 beygir gücünde motora sahip.Yeni BMC tank taşıyıcılar Altay tankı olmak üzere 120 ton ağırlığında yük taşıyabiliyor.Geniş, ergonomik, konforlu bir sürüş olanağı ile saatte 90 kilometre hıza ulaşabiliyor.


Milli tank taşıyıcı BMC Yeni Tuğra göreve hazır:
Ağustosta MSB’ye teslim edilecek • İlk etapta 72 adet teslimat yapılacak • Birçok ülkeyle görüşülüyor • 620 beygir motor • 120 ton taşıma • Saatte 90 km hız
IDEF2019’da

Altay tankının seri üretim sürecindeki ilk konfigürasyonu olan T1, BMC tarafından IDEF’19’da ilk kez sergilenedi. BMC’nin geliştirdiği Türkiye’nin ilk yerli ve milli tank taşıyıcısı yeni tuğra tta 8×8 çekici ve lowbedi de üzerindeki Altay’la ilk kez tanıtıldı.


Altay, yakın coğrafyada son dönemde yaşanan muharebe deneyimlerinden ve TSK’nin geleceğe yönelik ihtiyaçlarından yola çıkılarak geliştirilen yeni koruma konseptine göre yeniden tasarlandı ve Altay T1 konfigürasyonuna yükseltildi. Teslim edilecek ilk 40 tank Altay T1 konfigürasyonu mevcut prototiplerin konfigürasyonunun yanı sıra ASELSAN tarafından geliştirilen Akkor Aktif Koruma Sistemi ve ROKETSAN tarafından geliştirilen ilave zırh birimlerini içerecek. İlk seri üretim tankı 24. ayda teslim edilecek, T1 teslimatları 39. ayda bitirilecek. Bununla birlikte, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in direktifleri doğrultusunda sözleşme kapsamında olmayan bir adet T1 konfigürasyonundaki tanıtım tankının 18. ayda tamamlanması hedefleniyor.

ALTAY T2 VE İNSANSIZ KULELİ ALTAY

Müteakip 210 tank, Altay T2 konfigürasyonunda üretilecek ve geliştirilmiş zırh sistemi, mürettebat tahliye kapağı, T1 konfigürasyonunda yer alacak tecrit edilmiş gövde mühimmat rafı ve lazer güdümlü tank topu atış yeteneği kazandırılacak.İlk T2 tankı 49. ayda teslim edilecek ve 87. ayda 250 adet tankın teslimatları tamamlanacak


Altay T2 konfigürasyonundaki tanklar için güç grubu geliştirilmesi kapsamındaki çalışmalar da BMC POWER sorumluluğunda devam ediyor. İnsansız kule kabiliyeti kazandırılmış bir adet Altay T3 konfigürasyonunda tankın geliştirilmesi de yine sözleşme kapsamında BMC tarafından sağlanacak.


BMC ALTAY T1

BMC KİRPİ İDEF 2019

Bmc Askeri Yakıt İkmal

Bmc 6×6
BMC TTA 4X4 ASKERİ


SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER