Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Setra ve Mercedes-Benz Ortaklığı EvoBus 25 Yaşında!

Setra ve Mercedes-Benz Ortaklığı EvoBus 25 Yaşında!
21 Şubat 2020 - 17:07 'de eklendi ve 2841 kez görüntülendi.

25 yıl önce temeli atılan ve otobüs endüstri tarihinin en önemli günlerinden biri; Setra ve Mercedes-Benz Ortaklığı 


25 yıl önce, 23 Şubat 1995’te Avrupa’nın iki başarılı otobüs markası Mercedes-Benz ve Setra ortaklığı başlarken bu aynı zamanda EvoBus markasının kuruluş tarihi oldu. Avrupa sınırlarının ötesinde de büyük bir büyük bir başarı kazanan bu iki markanın çeyrek asırlık başarı hikayesine beraber göz atalım.
Mercedes-Benz ve Kässbohrer Setra arasındaki yıllarca süren yakın ilişki başarı hikayesinin temelini oluşturuyordu. Kässbohrer markası, Setra’nın adını aldığı “selbsttragende Bauweise” adı verilen ”kendi kendini taşıyan destekleyen” karoser tasarımı gibi yenilikleri ile biliniyordu. Setra karoser üreticisi olarak bir çok marka ile alt yapıda beraber üretimler yapsa da, Mercedes-Benz otobüslerin Daimler’in araştırma departmanından çıkan yeni teknolojilerden sıklıkla yararlanıyordu.

Till Oberwörder ; Pazar Lideriyiz

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı baytill.jpg

Mercedes-Benz AG’nin bir parçası olan Mercedes Benz Otobüs, Karl Kässbohrer Fahrzeugwerke GmbH araçlarının Setra otobüs markası ile 25 yıl önce, 23 Şubat 1995’te güçlerini birleştirdi ve EvoBus GmbH markası doğdu.

Markanın Fransa, İspanya, İtalya ve Belçika gibi Daimler Otobüslerinin Avrupa operasyonlarından sorumlu 14 şubesi bulunuyordu. EvoBus GmbH’nin yanı sıra,dünya çapında bir dizi otobüs üretim tesisi ve ilgili ulusal satış organizasyonları da Daimler Otobüsleri iş alanının bir parçasını oluşturmaktaydı. “Bugün, her iki marka dünyasının en iyilerini birleştirdiğimizi kesinlikle söyleyebiliriz. Birlikte geliştirdik ve sürdürülebilir bir gelecek için kendimizi kurduk. EvoBus GmbH, Daimler Otobüsleri’nin uluslararası otobüs işletmesinin önemli bir parçasıdır. Avrupa,Türkiye Brezilya, Arjantin ve Meksika’nın otobüs pazarlarında pazar lideriyiz, Mannheim ve Neu-Ulm üretim merkezlerimizde sürekli iyileştirmeler yaparak, şu anda Almanya’da otobüs üreten son otobüs üreticisi konumundayız. Bununla gurur duyuyoruz ve bu sorumluluğunun bilincindeyiz, “dedi

Evobus 32,600 Araç Üretti 17.960 Kişiyi İstihdam Etti

EvoBus GmbH’nın kurulduğu sırada, tüm Avrupa üretim yerlerinin son derece esnek ve verimli bir birlikteliğe sahip olması stratejik amaçların bir parçasıydı. Bunu gerçekleştirme yolunda önemli bir başlangıç ​​noktası, Mannheim (Almanya) ile Ligny-en-Barrois (Fransa) ve Ulm / Neu-Ulm (Almanya) tesisleri arasında üretim ağının kurulmasıydı. Parça temini için inşa edilen İspanya’nın Sámano fabrikası 1998 yılında EvoBus ağına eklenmiş ve bunu 1999 yılında Holýšov (Çek Cumhuriyeti) fabrikası takip etmiştir. Bu Avrupa ağı; Latin Amerika, Hindistan, Endonezya ve Güney Afrika’daki üretim yerleri ile desteklenmektedir. Ağdaki diğer önemli bileşenler Dortmund’daki minibüs fabrikası ve şu anda Mercedes-Benz Türk A.Ş.’nin bir parçası olan Hoşdere (İstanbul, Türkiye ) fabrikasıdır. 

Satışlar 25 yılda neredeyse üç katına çıktı İlk günlerde, Mercedes-Benz ve Setra markaları yılda 5.700 araç sattı ve yaklaşık 9.340 ortak iş gücüne sahipti. 2019’un sonunda, Daimler Otobüsleri dünya çapında yaklaşık 17.960 kişiyi istihdam etti ve yaklaşık 32.600 komple otobüs ve otobüs şasisi teslim etti.

1994, Stuttgart-Untertürkheim.
25 Jahre nach der Gründung der EvoBus GmbH Mercedes-Benz AG was reproduced. On the right a Mercedes-Benz Tourismo, on the left a Setra TopClass S 516 HDH.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER