Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Şehirler Arası Otobüsler 27 Mayıs’da Seferlere Başlayacak

Şehirler Arası Otobüsler 27 Mayıs’da Seferlere Başlayacak
30 Nisan 2020 - 2:19 'de eklendi ve 4172 kez görüntülendi.

Hükümet , kapatılan yerlerin, okulların ve yasakların aşama aşama kaldırılması üzerine çalışmalarını sürdürürken Hürriyet Gazetesi Abdulkadir Selvi bugün 4 aşamada normalleşmeye dönüleceğini söyledi. İlk aşama Ramazan Bayramı’ndan sonra sona erecek. 26 Mayıs günü sona erecek hazırlık aşamasında kademeli geçiş süreci başlayacak. Peki şehirler arası otobüs ve uçak seferleri için başladı mı?

”Normalleşmenin birinci adımını hazırlık aşaması oluşturuyor. Bu süreç önümüzdeki hafta, 4 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Ramazan Bayramı’ndan sonra, 26 Mayıs’ta sona erecek. Hazırlık aşamasında normalleşmeye kademeli bir geçiş öngörülüyor. Marketlerin, berberlerin, AVM’lerin belirli kısıtlamalar kapsamında açılması gibi. Şehirlerarası seyahatlerdeki kısıtlama buraya dahil değil.”

OTOBÜSLER ÜÇÜNCÜ AŞAMADA

Ancak ”İkinci aşama 27 Mayıs-31 Ağustos 2020 tarihleri arasını kapsıyor. Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının kaldırılacağı, uluslararası seyahatlerin kademeli olarak açılacağı, belirli kriterler kapsamında yaz tatilinin gerçekleşeceği ama okulların kapalı olacağı dönem. Üçüncü aşama 1 Eylül’den başlayıp yıl sonuna kadar devam ediyor. 31 Aralık 2020’de sona erecek olan dönemde okullar açılacak, kamu tam kapasite olarak çalışacak.”

Hürriyet
Abdulkadir Selvi

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER