Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes Benz’in Türkiye Serüveni

Mercedes Benz’in Türkiye Serüveni
12 Mart 2019 - 14:31 'de eklendi ve 2639 kez görüntülendi.

Mercedes-Benz Türk tarihindeki dönüm noktalarını yıllara ayırarak anlatan dijital içerik, tarihin tozlu sayfalarından fotoğraf ve alıntılar ile önemli bir referans kaynağı oluşturuyor.

2017 yılında Türkiye’deki faaliyetlerinin 50’nci yılını kutlayan ve “Benzersiz 50 Sene” referans kitabıyla bu özel yıldönümünü ölümsüzleştiren Mercedes-Benz Türk; şimdi de 50 yıllık tarihini anlatan çevrimiçi kaynağı kullanıma açtı. Mercedes-Benz Türk tarihinden alıntılar, fotoğraflar, videolar ve renkli görsellerle arşiv niteliğinde olan siteye www.benzersiz50sene.com adresinden girilebiliyor. Türkiye’nin 1967 ile 2017 yılları arasındaki 50 yıllık dönemine ışık tutan internet sitesi, herkese açık olarak önemli bir referans kaynağı oluşturuyor.  

Özellikle tarihe, mühendisliğe ve ülkemizdeki sanayinin gelişimine meraklı olanların ilgi duyabileceği Mercedes-Benz Türk’ün yeni internet sitesi geçmiş dönem çalışanlarının videoları, yöneticilerin hikâyeleri ve Türkiye otomotiv tarihindeki yapı taşları gibi detaylar ile ziyaretçilerini bekliyor.

Benzersiz 50 Sene sitesindeki bazı konu başlıklarından örnekler

1968 Efsane otobüs yollarda: Otomarsan’ın Davutpaşa’daki fabrikasında üretilen ilk otobüs, Genel Müdür Tahsin Önalp’ın ifadesiyle “dünyanın en modern otobüs tipleri arasında müstesna bir yere sahip olan” Mercedes-Benz O 302 idi. 1968’den 1984’e kadar 14.430 adet üretilerek Otomarsan’ı başarıdan başarıya koşturan bu efsanevi model, aynı zamanda Türkiye’de ulaşım sektörünün gelişmesine ve otobüs işletmeciliğinin ilerlemesine de büyük katkıda bulundu.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı Mercedes-Benz-Türk-Benzersiz-50-Sene-1024x640.jpg
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER