Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Avrupa’ya Otobüs Seyahatinde Talep Büyüyor

Avrupa’ya Otobüs Seyahatinde Talep Büyüyor
07 Haziran 2023 - 13:55 'de eklendi ve 2229 kez görüntülendi.

Avrupa otobüsleri en son 2010 yılında Avrupayı etkisi altına lan uçak seferlerinin iptaline neden olan kül bulutu ile yoğun talep görmüştü.Aradan tam 13 yıl geçti. Gurbetçiler,gezginler oldukça şikayetçi.Uçak fyatları cüzdanları kavuruyor hal böyleyken Avrupa gezginleri ve gurbetçilerin otobüse olan talebide yükseliyor.Bu arada Burgas ve Romanya üzerinden uçakla Avrupa aktarması ise oldukça komik rakamlarla yapılmaktadır.

Uçak biletlerindeki fiyat artışı nedeniyle otobüsler yeniden vatandaşın gündeminde.Özellikle Avrupa yönünde gidiş ve gelişlerde yolcular soluğu dış hatlarda çalışan firmalarda alıyor. Yazıcıoğlu Alpar Kamil Koç Arda Tur Ulusoy Ulus gibi ve ayrıca Avrupa’dan İstanbul Bursa Ankara İzmir’e karşılıklı seferler düzenleyen Avrupalı Türk otobüs firmaları ile Türk otobüs firmaları,bu sefer hatlarına Esenler-Paris-Esenler seferleni ekledi,kim bilir talep olursa Amsterdam’ıda Brüksel’ide tarifeli seferler listesinde görebiliriz. Almanya otobüsleri her gün onlarca yolcuyu Avrupa’ya taşıyor. Uçakla 400-500 euro arasında değişkenlik sebebi ile tek gidiş fiyatı 150 euro olan otobüslere talep yoğunluğu yaşanıyor.Ancak İstanbul-Paris ise arası 29 sefer saati sürüyor.

1970 1980 1990’lara Geri Dönüş

Fotoğraf Kaynak Türkiye Otobüs Tarihi https://magazinulasim.com/Konu-nostaljik-firmalar-ve-anilar.html?page=18

Geçtiğimiz günlerde Habertürk’de yayınlanan bir haber de,uluslararası çalışan bir firma yetkilisi her ne kadar “1976’dan beri Paris’e otobüs kaldıran firmamız vardı bir ara kesilmişti. desede 1980’ler ve 1990’lar da İsviçre Belçika Fransa Hollanda Danimarka’ya kadar ulusal markalar tarifeli seferler düzenliyordu.Ayrıca yetkililer Fiyatlardan dolayı şimdi talep yeniden başlamış.Euronun bu kadar artması insanların uçakla yolculuktan kısmen vazgeçirdi” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER