Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Harem Otogarı Kalkıyor

Harem Otogarı Kalkıyor
17 Eylül 2019 - 22:48 'de eklendi ve 2607 kez görüntülendi.

İstanbul’da 1970 yılında hizmete giren Harem Otogarı tarihe karışıyor. Üçüncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu güzergahının şehirlerarası otobüsler için zorunlu hale gelmesi üzerine önemini yitiren, aynı zamanda Haydarpaşa Port Projesi kapsamında kalan Harem Otogarı’nın artık kaldırılacağına dair ilk izlenimi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi.Geçmiş dönem de Harem otogarı Sabiha Gökçen Havalimanı’na komşu olacak yakın bir araziye taşınacağı ve adının ise Kurtköy Otogarı olacağı, yapımına ilişkin plan değişikliği ile İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden MART 2018 tarihinde ki oylamada oy çokluğuyla kabul edilmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Harem Otogarı’na inceleme gezisinde bulundu. Otogarı gezip esnafın sorunlarını dinleyen İmamoğlu; “Biz buraya çözüm bulacağız. Bizde kaderine terk etmek yok. Burada şehir adına en doğru kararı nasıl veririz ona bakacağız. Harem ömrünü tamamladı.” dedi. 

ÇOK HIZLI YOL ALACAĞIZ


Harem Otogarı Esnaf Derneği Başkanı Kemal Kolaçoğlu’ndan otogarın son durumu ile ilgili bilgi alan İmamoğlu, “İstanbul buradan ciddi şekilde rahatsız oluyor. Siz esnafımız da burada mutsuzsunuz. Buradaki olumsuzlukları esnafımız ve vatandaşlarımız bize anlatıyor. Burada, ‘bıçak kemiğe dayanmış’ durumda. Göreceksiniz çok hızlı yol alacağız. Hiç endişeniz olmasın” dedi.

Harem Otogarı’nın ömrünü tamamladığını belirten İmamoğlu, “Biz buraya çözüm bulacağız. Bizde kaderine terk etmek yok. Burada şehir adına en doğru kararı nasıl veririz ona bakacağız. Harem ömrünü tamamladı. Ama yıllardır bu konunun böyle belirsizlik içinde durması üzücü. Dolayısıyla bizim bundan sonraki hedefimiz hızlıca, yine sizin bilginiz dâhilinde buraya en uygun alternatifi oluşturup sizinle paylaşmak” ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER