Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Almanya’nın Tercihi Türk Malı;Sileo

Almanya’nın Tercihi Türk Malı;Sileo
27 Mart 2019 - 13:31 'de eklendi ve 3071 kez görüntülendi.

Bursa’nın kardeş şehri olan Almanya’nın Hessen eyâletine bağlı Darmstadt şehri,Bozankaya üretimi olan elektrikli ”Sileo e Bus” otobüslerini kullanacak.

2025 yılına kadar planlanan ve avrupa birliği parlementosunun kararları ile şehirler de elektrikli otobüslere dönüşüm başlıyor.Dönüşümün öncüleri arasında olan Türk otobüs üreticisi Bozankaya Sileo Bus,HEAG Holdingin 2018 ve 2025 yılları arasında toplamda 76 elektrikli otobüs satın alma sürecinde tercih edilen ilk marka oldu.Heag Mobilo,Bozankaya-Salzgitter’den 79 yolcu kapasiteli on iki metre Sileo S12 ve 137 yolcu kapasiteli on sekiz metre Sileo S18 siparişi verdi. 1,2 milyon euro fiyatı olan otobüsler Federal Ulaştırma Bakanlığı tarafından Elektromobilite teşvik kapsamında 273,000 euro ile finanse edildi.

“Toplu taşımacılığın öncü rolü var” 

Belediye Başkanı Jochen Partsch, “Darmstadt’ta trafik devrimi çoktan başladı.” dedi. “Dinamik nüfus artışı ve çevresel, sosyal ve ekonomik zorunluluklar zemininde hareket ediyoruz. Bisiklet ve yaya trafiğine ek olarak,emisyonsuz otobüsler toplu taşıma öncü bir rol oynamaktadır. Darmstadt’ın Hessen’deki ilk şehirlerden biri olarak satın aldığı elektrikli otobüs, vatandaşlara yönelik emisyonsuz hareketlilik hizmetlerinin önemli bir parçasıdır.” dedi.


HEAG mobilo CEO’su Michael Dirmeier, “Daha sessiz sürüş tarzı nedeniyle elektrikli motor sürüş konforunda artış sağlıyor” açıklamasını yaptı. “Ayrıca yolcular için ekipman açısından, otobüsler olağan yüksek standartlarda kalıyor. İki yeni motor, yalnızca tahrik tipi nedeniyle, HEAG filosundaki diğer otobüslerden teknik olarak farklıdır. “Lityum demir fosfattan yapılan 230 kWh batarya ile üreticiye göre, standart 280 kilometreye kadar menzile sahip. 346 kWh olan on sekiz metre uzunluğundaki mafsallı otobüs yaklaşık 20 kilometre daha fazla alan yaratıyor. Otobüsler Böllenfalltor’daki mevcut şarj istasyonlarımız da, pil kapasitesine ve şarj gücüne bağlı olarak yaklaşık dört ila altı saat şarj edilecek.

Heag mobilo 2025 yılına kadar tamamen tüm hatları elektrikli otobüslerle işletecek. Önümüzdeki haftalarda şirket, planlanan testlerle Darmstadt ve Darmstadt-Dieburg bölgesindeki HEAG mobiBus hatlarında sürücü test ve eğitimlerinin tamamlanmasıyla, araçlar hatlarda seferlerine başlayacak.

Darmstad Bus
Bozankaya-Salzgitter Sileo Bus S12


SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER