Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Alman Flixbus Türkiye’de Nasıl Bir Sistem Kuracak ?

Alman Flixbus Türkiye’de Nasıl Bir Sistem Kuracak ?
18 Mayıs 2019 - 21:00 'de eklendi ve 16726 kez görüntülendi.

2013 yılında ABD merkezli Actera Grup’a satılan Kamil Koç Otobüsleri ; 1.000 araçlık filosu, 4.000’e yakın çalışanı ve 54 şehirdeki 700 satış noktasıyla yılda yaklaşık 17 milyon yolcuya hizmet vermekte.

Flixbus ; 2013 yılında Avrupa içi şehirlerarası otobüs işletmeciliğinin serbestliği ile ilk olarak Almanya’da faaliyetlerine başladı.
FlixBus 2019 yılı itibari ile 29 ülkede 2000 noktaya yılda 350.000+ otobüs seferi 100 milyona yakın yolcuya Avrupa’nın en uç noktasından en merkezi noktasına kadar olan şehirler arasında karşılıklı seferler yapıyor. Flixbus’ın toplamda 3.000’den fazla otobüsten oluşan bir filosu bulunmakta.

Flixbus Nasıl Bir İşletme Yönetimi Sunuyor?

Şirket tamamı ile bireysel ve bölgesel bazlı otobüs işletmecileri ve acentalar ile çalışıyor.Filosunda kendisine ait otobüsü bulunmuyor.Mevcut yeni hatları belli bir kilometre bazlı taban fiyatla 3 yıllığına ihale ediyor.

İhaleyi kazanan otobüs işletmecileri ise Flixbus bünyesinde sadece kiralık otobüs, şoför ve yakıt giderleri masraflarından sorumlu.

Otobüs işletmecileri, çalıştıkları hat güzergahlarında 0.90 ilâ 1.20 euro arasında kilometre başına hak ediş ile aylık ücret ödemeleri almaktalar.

Otobüs işletmecileri ayrıca mevcut şehir girişlerinde, çıkışlarında ve otoban ücretleri de dahil olmak üzere her hangi bir ücret ödememekteler, bu ödemelerin tamamı FlixBus tarafından karşılanmaktadır.

Otobüs işletmecileri taşıdıkları toplam yolcu üzerinden ayrıca Flixbus tarafından % 20 ödül kâr komisyonu almaktadırlar.


Otobüslerde yolcular için hazırlanan yiyecek ve içecekler ise otobüs işletmecisi tarafından FlixBus standartları çerçevesinde hazırlanarak şoför tarafindan ya da otomat ile satılıyor. Bu ürünlerin FlixBus ile bir alım satım ilişkisi bulunmuyor.

Otobüsler de koltuk arkası ekranlar yerine her koltuk da usb şarj girişi ve yeni teknoloji hızlı media router internet teknolojisi kullanıma sunuluyor.
Flixbus da bugün bir otobüs çalıştırmak isterseniz, otobüsünüzün ya da filonuzun ortalama yaşının 3 yaş ve altında olması gerekiyor.

Kamil Koç- Flixbus Evliliği Türk Otobüsçülüğüne Ne Getirecek ?

FlixBus çalışma sistemine rakamlar ve masraflar çerçevesinde bakıldığında işleyiş olarak Türkiye otobüsçülüğünden bazı noktalarda farklı yönde işliyor. Burada bireysel otobüsçü Kamil Koç’a yüzde 30 küsür komisyon garaj giriş çıkış ve otoban ücretlerini kendi bütçesinden öderken, FlixBus’da ise tam tersi. Bireysel otobüs işletmecileri açısından Türkiye’de bu sistem uygulanırsa şayet,ciddi bir farklılık hamlesi olabilir. Ancak ülkemiz şartlarında 3 yaş otobüs kriteri şu anki ekonomik sıkıntılar nedeniyle uygulanması zor bir durum gibi gözüküyor.

Fatih KOCAOĞLU
Fırat KARADAĞ
Magazinulasim.Com 2019 ©

Sitemiz de yayımlanan makalelerin ve fotoğrafların her türlü hakkı yazarlarımıza aittir.
İzinsiz kullanılması ve çoğaltılması 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri yasasına göre suçtur.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER