Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yerli Metrobüs Akia Ultra LF 25

Yerli Metrobüs Akia Ultra LF 25
03 Ekim 2019 - 17:30 'de eklendi ve 9141 kez görüntülendi.

Dünyanın en uzun ve en fazla yolcu taşıyabilme kapasitesine sahip olduğu üreticisi tarafından iddia edilen yerli metrobüs, Bursa’da Akia firması tarafından iki farklı uzunlukta, (Ultra LF 18 – Ultra LF 25) ve iki farklı motor seçeneği ile (Hybrid – Dizel),  seçenekleri ile seri olarak üretilmesi planlanıyor.

Yurt İçi ve Yurt Dışından Talep Var.

Geçtiğimiz yıl 10’ncusu düzenlenen Transist 2018 Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyum ve Fuar’ında sergilenen yerli metrobüs için İBB tarafından ilk talep 2016 yılında gelmiş ve metrobüs hattında deneme sürüşleri de yapılmıştı. Benzer teklifleri Latin Amerika ve Orta Avrupa ülkelerinden de aldıklarını söyleyen şirket ,görüşmelerin devam ettiğini ve satıştan önce test sürüşlerinin de yapılacağı belirtildi.

Akia Metrobüs

Toplam 25 metre uzunlukta olan Ultra LF 25 tek seferde 290 kişi taşıyabiliyor. Mercedes-Benz Euro 6 OM 470 10.7 litre 456 beygir motorlu ve Allison şanzımanlı olan metrobüs tasarımıyla dikkatleri çekiyor. Çift körüklü olan model, bağımsız şoför mahalline ve ayrıca sağ ve sol çift taraf kapılara, virajlarda savrulmayı önleyen itiş sistemine, çift dingilden tahrikli sisteme, birinci dingil ile beşinci dingilin aynı şekilde hareket ederek manevra kolaylığı sağlayan özelliklere sahip.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER