Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

BMC ve Öztreyler 72 Tank Taşıyıcıyı MSB’ye Teslim Etti.

BMC ve Öztreyler 72 Tank Taşıyıcıyı MSB’ye Teslim Etti.
26 Kasım 2019 - 20:36 'de eklendi ve 3743 kez görüntülendi.

BMC ve Öztreyler 72 tank taşıyıcıyı MSB’ye teslim etti

– Römorku ile yüzde 30 dik meyile tırmanabilen ve 75 santimetre derinliğindeki sudan geçebilen taşıyıcılar, 90 kilometre hıza çıkabiliyor – Tank taşıyıcı araçlar başta Altay tankı olmak üzere M60 tankı, Fırtına obüsü, Leopard tankı, zırhlı muharebe aracı, zırhlı personel taşıyıcı ve her türlü askeri ve sivil araçların taşınmasında kullanılacak – Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere: – “Hedefimiz TSK’nın vatanımızın korunmasında ve milletinin hizmetinde kullanılan tüm harp sistemlerini milli sanayimizle üretmek”

Türkiye’nin kara aracı üreticilerinden BMC ve treyler firması Öztreyler tarafından üretilen 72 tank taşıyıcı, Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) teslim edildi. 
Sakarya’nın Ferizli ilçesindeki Öztreyler fabrikasının bahçesinde tank taşıyıcı üzerine kurulan sahnede gerçekleştirilen törende konuşan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, bakanlığın TSK’nın modern harp sistemleriyle donatılması, tedariklerinin, bakım onarım modernizasyon faaliyetlerinin yapılması amacıyla asker sivil ortak çalışma adına yeni döneme girildiğini söyledi.
Türkiye’nin gelişme dinamiğini oluşturan BMC öncülüğündeki özel sektör firmalarının son dönemde artan şekilde savunma sanayi alanında faaliyet gösterdiğini aktaran Dere, bakanlık olarak bu şirketlerin izinleri, yönlendirmesi, Ar-Ge destekleri, koordinasyonu, gözetimi konusunda bürokratik engeller oluşturmak yerine mevcut bürokratik engelleri kaldırarak bu şirketleri destekleme yönünde faaliyetlerini icra ettiklerini belirtti.
Dere, bu çerçevede vakıf şirketleri ve BMC’nin de aralarında bulunduğu özel sektör şirketlerinden dünyada savunma sanayi firmaları arasında 2018 yılı itibarıyla ilk 100’e giren 5 firmanın olmasının kendilerini gururlandıran hususlardan biri olduğunu kaydetti.

– 70 ton net taşıma kapasitesine sahip

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kara operasyonlarında lojistik ihtiyaçlarını daha hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirmesi için talep ettiği tank taşıyıcı araçlar, yerli ve milli olanaklarla MSB’nin öncülüğünde projelendirildi. 
Geçen yılın ağustos ayında ihalesi gerçekleştirilen 72 tank taşıyıcı, seri üretim aşamasının tamamlanmasının ardından MSB’ye teslim edildi. 
Araç römorku ile 125 ton katar yüklü ağırlığında, 70 ton net taşıma kapasiteli taşıyıcılar, römork üzerine arızalı tankı çekebilmek için 70 ton kapasiteli çekme vinci ve kendini kurtarma vinciyle donatıldı.

– “950 kilometre yol kat edebiliyor”

Römorku ile yüzde 30 dik meyile tırmanabilen ve 75 santimetre derinliğindeki sudan geçebilen taşıyıcılar, 90 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. 
Tam dolu yakıt tanklarıyla 950 kilometre yol kat edebilen çekici, kendi başına yüzde 60 dik meyile tırmanabiliyor ve yüzde 30 yan meyilden geçebiliyor. 
Aracın üzerinde 620 beygir gücünde 2 bin 720 Nm tork kapasiteli dizel motor ve buna uyumlu 7 ileri 1 geri vitesli tam otomatik şanzıman mevcut.
Süspansyon sistemi parabolik yaylar ve viraj denge çubuğuyla donatılan çekicinin dingilleri ise rijit tipde yer alıyor. 
Fren sistemi havalı ve kampanalı tip olan araçta, EBS sistemli çekicilerin ayrıca motor freni ve retarder yavaşlatma sistemi bulunuyor.
Sürücü kabini için modern “Tuğra Kabini” esas alınarak, 4 noktadan süspansiyonu ile sınıfının en genişlerinden olan araç, aynı anda 4 kişinin oturabildiği tank taşıyıcılarda ayrıca 2 yatak, kabin içi ek ısıtma sistemi ve klima ile donatıldı. 

– Römorkunda 1 tankı ve 2 zırhlı muharebe aracını taşıyabiliyor

Römorkunda 1 tankı veya 2 zırhlı muharebe aracını taşıyabilen çekicinin römorkunda hidrolik süspansiyonlu pendular akslar yer alıyor. Tank aşıyıcı araçlar başta Altay tankı olmak üzere M60 tankı, Fırtına obüsü, Leopard tankı, zırhlı muharebe aracı, zırhlı personel taşıyıcı ve her türlü askeri ve sivil araçların etkin şekilde taşınması için üretildi. 
Yerli ve milli imkanlarla hayata geçirilen ve Türkiye’nin savunma sanayisi açısından stratejik öneme haiz tank taşıyıcı araçların çekici bileşeni BMC tarafından İzmir’deki üretim tesislerinde, treyler (römork) bileşeni de Öztreyler tarafından Ferizli ilçesindeki tesislerde üretildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER