Toyota Europe, geliştirdiği ikinci nesil hidrojen hücre sistemini tedarik etmek için Daimler Otobüsleri ile birlikte çalışacak. Yakıt hücresi Toyota’dan geliyor ve sürüş sırasında pilleri şarj edebilen yeni teknoloji.Japon Toyota duyurusuna göre, Toyota Motor Europe, Daimler Buses’ın yeni şehir içi otobüsü Mercedes-Benz eCitaro Range Extender için yakıt hücresi teknolojisi,sistemin her biriminin 60 kW güç üretebilmesi için geliştirdikleri ikinci nesil TFCM2-F-60 hidrojen hücre sistemini Daimler Otobüslerine tedarik edeceği belirtildi.
Toyota Yakıt Pili Modülünün mühendisliğini ve entegrasyonunu destekleyerek yakıt hücresi modülü, genel pil elektrik aralığını da desteklemek için bir menzil genişletici olarak işlev sağlayacak.
Toyota Motor Europe (TME), Daimler Buses’ın yeni şehir içi otobüsü Mercedes-Benz eCitaro Range Extender için Toyota yakıt hücresi modülü TFCM2-F-60, 60kW güç üreten ve akü ve hidrojen depolarının yanı sıra otobüsün çatısına kolayca entegre edilebilen ikinci nesil düz tip bir modüldür. Toyota’nın yakıt hücresi teknolojisinin önemli bir yararı, tamamen elektrikli otobüsün menzilinin şehir trafiğinde solo otobüs için yaklaşık 400 km’ye ve otobüsün mafsallı versiyonu için 350 km’ye kadar artırabiliyor. Menzil genişletici olarak pil ve yakıt hücresi kombinasyonu, hareket halindeyken ara şarj ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.
TME mühendisleri, optimum verimlilik, güç ve hizmet ömrü sağlamak için sistemin genel tasarımını ve modülün veri yoluna entegrasyonunu destekleyecek. Ağır hizmet tipi ünitenin verimliliği, güç üretimine kıyasla nispeten düşük hidrojen tüketimi ile sonuçlanır. Entegre bir voltaj dönüştürücü ile TFCM, 450 ila 700 volt voltaj aralığında ve en verimli şekilde yaklaşık 30kW’da çalışır.
Karbondan arındırılmış bir toplum vizyonuna uygun olarak Toyota, hidrojen yakıt hücresi teknolojisinin ağır hizmet kamyonlarını, küçük dağıtım kamyonlarını, tekneleri ve otobüsleri içerecek şekilde binek otomobillerin ötesinde uygulanmasını dateşvik ediyor. Bu hedefi gerçekleştirmek için Toyota, aynı hidrojen vizyonunu paylaşan birkaç Avrupalı OEM ile ortaklıklar kuruyor. Her tür hidrojen uygulamasını hidrojen altyapısı etrafında bir araya getirmek, hidrojen hareketliliğinin daha da genişleyebileceği ekosistemlerin gelişimini destekleyecektir.“
Daimler Otobüsleri ile çalışmaktan ve Avrupa’daki hidrojen aktarma organları satış faaliyetlerimizin genişlemeye devam ettiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Toyota, karbon nötrlüğü elde etmeye kararlıdır ve hidrojenin gelecekteki karbondan arındırılmış bir toplumun temel yapı taşlarından biri olduğuna inanıyoruz.
Daimler ve Evobus Otobüs CEO’SU Till Oberwörder
”2030 yılına kadar en önemli pazarlarımızda her bir segmentimiz için yerel olarak CO2 nötr güç aktarma organları sunmak istiyoruz ve bu nedenle net bir taahhütte bulunuyoruz: en geç 2030’dan itibaren şehir içi otobüs segmentinde yalnızca CO2 nötr yeni araçlar sunacağız Avrupa’da ve Euro VII teknolojisine yatırım yapmayacak. Geliştirme çabalarımızı tamamen sıfır emisyonlu ve tamamen elektrikle çalışan eCitaro’ya odaklıyoruz.
Elektrifikasyona bütünsel bir bakış açısı getiriyoruz ve aracın kendisinin çok ötesine geçiyoruz. Müşterilerimize anahtar teslimi elektrikli mobilite sağlıyoruz, yani işleyen bir elektrikli otobüs hizmeti için ihtiyaç duydukları tüm modülleri bizden alıyorlar: Otobüsleri tedarik ediyoruz, gerekli altyapıyı ve şarj yönetimini planlıyoruz, yönetimi yönetiyoruz. deponun dönüştürülmesini ve personelini eğitiyoruz. Amacımız, elektro mobilitenin otobüs işinde günlük bir gerçeklik haline gelmesidir.” dedi.