Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

YENİ MAN LİONS CİTY METROBÜS DENEME SÜRÜŞÜNDE

YENİ MAN LİONS CİTY  METROBÜS DENEME SÜRÜŞÜNDE
02 Ekim 2020 - 14:48 'de eklendi ve 2328 kez görüntülendi.

Eskiyen metrobüs filosunu yenilemek için gereken bütçe İBB Meclisi tarafından onaylanmıştı. 

YENİ MAN LİONS CİTY METROBÜS DENEME SÜRÜŞÜNDE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Metrobüs hattında çalışan otobüsleri yenilemek için başlattığı deneme sürüşleri devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Akia,Mercedes-Benz,Sileo markalarının ardından Avrupa üretimi MAN Truck and Bus Türkiye olarak deneme sürüşlerine başladı.Yeni Man şimdilik yolcusuz olarak dene sürüşlerinde.Aracın, yakıt tüketimi, yol tutuş özellikleri inceleniyor.

İstanbul Metrobüs hattında 600 araç bulunuyor. Bu araçların her birinin kat ettiği kilometre ise bir milyon 700 bin seviyesinin üzerinde. Bir süre önce İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, araçları Ankara Esenboğa’da test etmişti. Verilen bilgide ise “İETT teknik ekibiyle Ankara Esenboğa’da deneme sürüşü ve fabrika ziyareti yaptık. Dizel-elektrikli hibrit ve CNG’li, 200 yolcu kapasiteli, 18.75 metre uzunlukta, körüklü, 4 kapılı ve yerli üretim araçlar” denilmişti.Metrobüs hattında teste giren araç ise 3 kapılı.

Yeni 9 litrelik Euro 6 D15 motor 280 ile 360 beygir seçeneği bulunuyor. 15.566 kg. boş ağırlığa sahip. Hafif alüminyum yapısıyla arka körüğün 53,5° manevra açısı bulunuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER